Este vorba despre declaraţia unică. Aceasta trebuie depusă de persoanele fizice sau persoanele fizice autorizate care obţin venituri din activităţi independente până pe 15 martie.

Fiscul a actualizat formularul online pentru generarea şi completarea declaraţiei unice. Declaraţia trebuie depusă pentru a fi definitivate veniturile pe anul 2018, precum şi pentru a fi estimate veniturile din acest an. Noua variantă poate fi consultată aici:

„Formularul (…) se utilizează de persoanele fizice pentru declararea impozitului pe veniturile realizate şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2018, precum şi pentru declararea impozitului pe veniturile estimate şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2019”, este explicat în ordin.

Printre cele mai importante modificări care au apărut la regimul declaraţiei unice, se numără şi:

-apariţia rubricilor pentru stabilirea impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2019.

-apariţia unei secţiuni pentru declararea impoitului din jocuri de noroc în urma participării la jocuri de noroc online şi festivaluri de poker, realizate în perioada 1 ianuarie – 22 martie 2018.

– modificarea secţiunii privind destinaţia unei sume din impozitul datorat pe venitul net/câştigul net anual impozabil, pentru susţinerea entităţilor nonprofit/unităţilor de cult sau acordarea de burse private.