UPDATE:  Raluca Prună este noua propunere a premierului desemnat Dacian Cioloș, după ce acesta a decis să o retragă pe Cristina Guseth. Inițial un alt nume a fost vehiculat pentru preluarea portofoliului de la Justiție, cel al lui Mihai Selegean.

 

 

 

„Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiției din Guvern, într-un an foarte important pentru menținerea credibilității activității Justiției, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineață voi înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere”, a scris Dacian Cioloș pe contul de Facebook la două ore după miezul nopții.

VEZI AICI PRESTAŢIA CRISTINEI GUSETH

 

 

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a declarat luni că l-a retras pe Andrei Baciu din lista cu miniştri imediat ce a văzut unele informaţii din presă, admiţând că a aflat că este rezident abia după ce l-a propus ministru al Sănătăţii.

"L-am retras (pe Andrei Baciu – n.r.) pentru că aşa am decis eu. Am aflat uitându-mă în presă. Colegii mei, colaboratorii mei care urmăresc presa mi-au semnalat acest lucru şi în următoarele cinci minute am luat decizia", a declarat Cioloş.

Întrebat când a aflat că Baciu este rezident, Cioloş a spus că după ce l-a nominalizat. "Eu l-am luat, dincolo de aceste lucruri, pentru experienţa pe care am văzut-o, nu am avut aceste detalii în CV-ul pe care mi l-a prezentat, dar am văzut experienţa şi din discuţiile pe care le-am avut cu el mi s-a părut că sunt anumite idei interesante", a declarat Cioloş.

Întrebat de ce l-a retras pe Andrei Baciu, Cioloş a spus: "Pentru că sunt nişte lucruri pe care dânsul, din păcate, nu mi le-a spus. Dincolo de calităţi, competenţe profesionale şi idei, aceste lucruri care au fost semnalate în media sunt pentru mine foarte sensibile şi nu vreau să pătez în niciun fel imaginea şi integritatea acestui guvern şi de aceea am luat această decizie foarte rapid, imediat ce am aflat."

Premierul desemnat a mai spus că şi-a asumat propunerea şi că îşi asumă, de asemenea, şi decizia de a-l scoate de pe listă.