El a precizat că Ministerul Agriculturii ţinteşte în 2012 absorbţia unei sume de 2,5 miliarde de euro din fonduri europene. “Anul acesta Ministerul Agriculturii şi-a propus o ţintă foarte agresivă pentru absorbţia fondurilor europene. Vorbim de 2,5 miliarde de euro, o sumă ce reprezintă 40% din cele şase miliarde de euro pe care Guvernul le are de absorbit anul acesta”, a spus Fuia.

El s-a declarat încrezător în şansele de reuşită ale programului propus, având în vedere că pe primul trimestru, ministerul este aproape de ţinta propusă pentru absorbţie de un miliard de euro.

“Zilele acestea suntem foarte aproape să realizăm absorbţia unui miliard de euro în primul trimestru. Dacă nu ne realizăm ţinta anul acesta atunci şi Guvernul va avea un eşec în realizarea ţintei de absorbţie a fondurilor europene. Noi ne ne vom face partea noastră şi pot spune că azi rata de absorbţie este de 37%, pe pilonul II, cea mai mare din toate agenţiile din Guvern. Ţinta de anul acesta este de 50% din fondurile alocate pe pilonul II şi sunt convins că o vom realiza”, a mai arătat Fuia.