Un agent de securitate de la ambasada Marii Britanii din Germania a fost acuzat de spionaj în favoarea Rusiei. Acesta a fost acuzat de nouă infracțiuni în conformitate cu Legea privind secretele oficiale, a transmis Met Police, potrivit Mediafax.

Cine este britanicul care a spionat pentru Rusia?

David Smith, în vârstă de 57 de ani, cetățean britanic, a fost extrădat miercuri din Germania în Marea Britanie. Acesta va fi adus joi la tribunalul Westminster Magistrates’ Court, conform Scotland Yard, pentru a răspunde în fața acuzațiilor.

Smith, care locuia în Potsdam, Germania, este acuzat de șapte infracțiuni de colectare de informații cu intenția de a le trimite autorităților ruse, una de tentativă de comunicare și una de furnizare de informații unei persoane despre care credea că este membru al autorităților ruse. Presupusele infracțiuni au fost comise între octombrie 2020 și august 2021.

Poliția metropolitană a precizat că investigația este condusă de Comandamentul său de combatere a terorismului, urmând să fie făcute noi precizări pe măsură ce evoluează ancheta.

Boris Johnson spune imaginile cu crimele comise de soldații ruși la Bucea „nu par a fi departe de un genocid”

Imaginile cadavrelor legate şi împuşcate de la mică distanţă pe străzile oraşului ucrainean Bucea „nu par a fi departe de genocid”, a declarat, miercuri, premierul britanic Boris Johnson, conform Reuters.

”Când te uiţi la ceea ce se întâmplă în Bucea, dezvăluirile pe care le vedem cu ceea ce Putin a făcut în Ucraina, nu mi se par a fi departe de genocid, nu este de mirare că oamenii răspund în felul în care o fac”, a spus el reporterilor.

”Comunitatea internaţională, nu am nicio îndoială – Marea Britanie, în primul rând – se va sincroniza pentru a impune mai multe sancţiuni şi mai multe penalităţi regimului lui Vladimir Putin”.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, a declarat, miercuri, că omenirea trebuie să acţioneze pentru a opri asasinatul în masă care se petrece în Ucraina. De asemenea, oficialul a comparat masacrarea civililor de către trupele ruse cu genocidul care a avut loc în Bosnia şi Herţegovina în 1995, când peste 8.000 de musulmani bosniaci au fost ucişi în oraşul Srebreniţa, de către Armata Republicii Srpska.