AFM (Administraţia Fondului pentru Mediu) a aprobat aceste dosare depuse de persoane juridice în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Rabla) şi pe Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Rabla Plus). 

Potrivit unui comunicat al AFM, instituţia a publicat rezultatul celei de-a treia etape de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice în cadrul programelor "Rabla" şi "Rabla Plus" 2016. 

În această etapă, pentru programul "Rabla", au fost analizate 330 de dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, 197 de dosare au fost acceptate pentru 540 autovehicule şi 133 de dosare au fost respinse. 

De asemenea, au fost aprobate şapte contestaţii pentru 22 de autovehicule aferente dosarelor respinse în cea de-a doua etapă de evaluare. 

Pentru programul "Rabla Plus" au fost analizate zece dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, şapte dosare au fost acceptate pentru 15 autovehicule şi trei dosare au fost respinse. 

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate şi respinse în programe sunt publicate pe site-ul AFM (www.afm.ro), la secţiunile aferente programelor "Rabla" şi "Rabla Plus", precizează AFM. 

"Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în programul 'Rabla' şi 'Rabla Plus' 2016. Persoanele juridice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii începând de marţi, 27 septembrie 2016, în termen de 5 zile. 
De asemenea, solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, până la data de 21 octombrie 2016", se menţionează în comunicatul AFM. 

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) aprobase, până la 31 august, 114 dosare ale persoanelor juridice pentru 466 de autovehicule în cadrul Programului 'Rabla', în timp ce pentru 'Rabla Plus' au fost acceptate 7 dosare pentru 30 de autovehicule, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

'Administraţia Fondului pentru Mediu publică rezultatul celei de-a doua etape de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional ("Programul Rabla") şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic ("Programul Rabla Plus") 2016. În această etapă, pentru "Programul Rabla" au fost analizate un număr de 180 dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, 114 dosare au fost acceptate pentru 466 autovehicule şi 66 dosare au fost respinse', a anunţat AFM la acea dată. 

AGERPRES