'Administraţia Fondului pentru Mediu publică rezultatul celei de-a doua etape de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional ("Programul Rabla") şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic ("Programul Rabla Plus") 2016. În această etapă, pentru "Programul Rabla" au fost analizate un număr de 180 dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, 114 dosare au fost acceptate pentru 466 autovehicule şi 66 dosare au fost respinse', se arată în document. 

De asemenea, au fost aprobate 6 contestaţii pentru 13 autovehicule aferente dosarelor respinse în prima etapă de evaluare. 

'Pentru "Programul Rabla Plus" au fost analizate un număr de 12 dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, 7 dosare au fost acceptate pentru 30 autovehicule şi 5 dosare au fost respinse. Listele persoanelor juridice care au fost acceptate şi respinse în programe sunt publicate pe site-ul AFM, la secţiunile aferente Programului "Rabla" şi "Rabla Plus" 2016. Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programul "Rabla" şi "Rabla Plus" 2016', menţionează sursa citată. 

Solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, până la data de 21 octombrie 2016. 

AGERPRES