Cămașa este o alegere universală pentru fiecare bărbat, iar una bine aleasă va garanta un aspect elegant, mai ales când este vorba despre o cămașă business Bolf. Probabil că cele două greșeli de mai sus sunt cele mai frecvente și sunt printre primele lucruri de care trebuie să ții cont atunci când alegi să cumperi și să porți o cămașă. Prin urmare, aceste două aspecte sunt de tipul ”așa nu!”.

De ce să nu porți o cămașă business în afara pantalonilor?

O cămașă business clasică ar trebui întotdeauna purtată în interior, căci ele sunt concepute exclusiv pentru a fi purtate astfel. De ce? În cea mai mare parte, acest lucru se datorează lungimii acesteia, căci acest tip de cămașă are un exces de material al cărui rol este de a împiedica scoaterea din pantaloni atunci când stai jos sau te apleci.

Dacă ai alege să o porți peste pantaloni, cămașa ar putea ajunge până la coapse, ceea ce ar deranja proporțiile figurii, iar partea de sus a corpului ar părea nefiresc de lungă și picioarele scurtate.

De ce contează alegerea corectă a mărimii cămășii?

Mărimea cămășii are și ea o mare importanță. Mulți bărbați aleg cămăși prea largi, care atunci când sunt băgate în pantaloni, vor forma o zonă de material proeminent care nu poate fi controlat sau ascuns. Iar aceasta este o greșeală inacceptabilă atunci când vine vorba despre purtarea unei cămăși business.

Atunci când alegi cămașa de bărbați, începe cu determinarea mărimii, luând în considerare două dimensiuni: circumferința gâtului și înălțimea. Alege o cămașă care nu îți constrânge mișcările și îți permite să respiri liber. De aceea, verifică mereu dimensiunea în tabelul cu mărimi pe care cele mai multe site-uri de vânzare le pun la dispoziția clienților.

Prin urmare, alegerea dimensiunii și a croiului potrivit este importantă și va elimina această problemă de stil.

Cum să porți o cămașă business cu sacou?

O cămașă bărbătească business alături de un sacou, trebuie, așa cum a fost specificat mai sus, întotdeauna purtată în pantaloni, indiferent dacă trebuie să porți o ținută de gală sau una casual elegantă. 

Ca parte a unui costum, ea trebuie să fie întotdeauna bine aranjată și ar trebui să alegi să o porți cu o cravată, deși această opțiune devine tot mai puțin populară în rândul bărbaților.

Pentru un costum, alege o cămașă într-o culoare uniformă, deși moda permite și modele în culori mai vii, în funcție de situație. 

La întrebarea despre cum trebuie să nu porți o cămașă este dificil de răspuns exact, căci este un subiect larg și totul depinde de situația dată, de croială și de stilul general. Dar, ține cont de cele de mai sus și vei putea purta cămașa business fără să duci grija că ai făcut o greșeală. Iar această ținută masculină și la modă îți va oferi un look elegant de fiecare dată.