“Suntem plăcut impresionați de receptivitatea reprezentanților băncii și deschiderea lor de a aproba această finanțare având în vedere condițiile actuale din piață. Semnarea acordului de finanțare garantează finalizarea cu succes de către AFI Europe a primei faze a proiectului AFI Business Park Cotroceni”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

La finalizare, proiectul va include cinci clădiri de birouri de clasă A cu o suprafață totală închiriabilă de circa 70.000 metri pătrați. Construcţia primului imobil a început în iunie 2011 şi va fi finalizată în august 2012. Clădirea va avea o suprafaţă închiriabilă de 11.000 mp, împărţită pe zece etaje, şi va fi echipată cu şase lifturi. Prima fază va beneficia de o parcare subterană de 185 de locuri, însă clienţii şi vizitatori pot folosi şi parcarea de 2.500 de locuri a AFI Palace Cotroceni. Finalizarea proiectului necesită o investiţie de circa 35 mil. euro.

„Suntem convinși că proiectul de birouri va fi unul de succes și vom avea din nou ocazia de a coopera în ceea ce privește finanțarea următoarelor etape din dezvoltarea AFI Business Park Cotroceni din București”, a menţionat Anton Hoeller, director of international real estate finance din cadrul UniCredit Bank Austria.

AFI Europe mai are în plan demararea construcţiilor, pe parcursul acestui an, pentru centrul comercial din Bucureştii Noi, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 30.000 mp. Investiţia în proiect este estimată la 60 mil. euro, inclusiv valoarea terenului. Proiectul va fi dezvoltat pe terenul platformei industriale Laromet (155.000 mp), cumpărat pentru 77,5 mil. euro.