Compania AFI Development, braţul rusesc al Africa-Israel Investments, controlată de miliardarul israelian Lev Leviev şi prezentă în România prin intermediul AFI Europe, a raportat pierderi nete de 201,7 mil. dolari în trimestrul 2 al acestui an, în comparaţie cu un profit net de 28,5 mil. dolari în perioada similară a anului trecut, potrivit raportului financiar publicat de Bursa de la Londra.

Pentru prima jumătate a anului, AFI Development a înregistrat un profit net de 215,1 mil. dolari, în comparaţie cu 97,3 mil. dolari în semestrul întâi al anului trecut. La sfărşitul lunii iunie, AFI avea disponibile lichidităţi în valoare de 132,5 mil. dolari.

AFI Development a vândut imobilul de birouri Kossinskaya

După încheierea raportului financiar aferent simestrului 1, compania a vândut proiectul Kossinskaya pentru suma de 195 mil. dolari, valoare mai mare cu 44,2 mil. dolari decât preţul de evaluare. Compania a mai anunţat că a închiriat 30% din suprafaţa disponibilă în proiectul Mall of Russia.

„Rezultatele pentru prima jumătate a anului au fost afectat de continua depreciere a valorii proprietăţilor aflate în dezvoltare. În acelaşi timp, vânzarea Kossinskaya la o valoare mai ridicată faţă de preţul de catalog, ne face să fim încrezători că proiectele noastre vor creşte în valoare pe viitor“, a declarat Alexander Khaldey, CEO-ul companiei.

În România, AFI Europe are în curs de dezvoltare zece proiecte imobiliare, în Bucureşti, Arad şi Ploieşti, investiţiile alocate pentru următorii 14 ani pentru piaţa locală fiind de peste două miliarde de euro. Compania a anunţat că va deschide mall-ul Cotroceni Park, prima dezvoltare locală a israelienilor, pe data de 23 septembrie 2009.