TCE, divizia care operează afacerile de transport şi logistică în cadrul Grupului RTC, a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de 19,5 milioane euro, cu 15% mai mult faţă de anul 2008, când rulajul a ajuns la 17 milioane euro.

“Rezultatele cu care am încheiat anul 2009 au fost peste estimările noastre”, precizează Sorin Sofian, CEO TCE. “După ce în primele 6 luni ale anului, TCE a fost puternic afectat de criză, vânzările au revenit în ultimul trimestru, depăşind, astfel, rulajul de 18 milioane euro estimat de noi pentru 2009”, a mai spus Sofian.

4,5 milioane de livrări

Din perspectiva numărului total de transporturi, TCE a realizat anul trecut 4,5 milioane de livrări, din care cea mai mare pondere, de peste 70%, a fost deţinută de colete (cu un numar total de 3,3 milioane). Plicurile trimise în regim de curierat au reprezentat 1 million de trimiteri pe tot anul, iar trimiterile poştale au depăşit 16 milioane de trimiteri.

În prezent, TCE oferă cea o gamă se servicii structurată pe şapte linii de business, de la servicii de livrare express în cateva ore, până la servicii de transport internaţional specifice unei case de expediţie.

Revenire pe profit în 2010

Pentru 2010, seful TCE mizează, în varianta cea mai pesimistă, pe menţinerea cifrei de afaceri la 20 milioane euro şi un profit net de 4%. În varianta optimistă, care ia in calcul revenirea pieţei în a doua jumătate a anului, rulajul TCE va creşte cu 10-20%.

Strategia de dezvoltare pentru anul în curs ia in calcul revenirea direcţiilor de business aflate în scadere în 2009 – transportul de colete şi paleţi – şi creşterea serviciilor de warehousing, spedition şi post.