"Universităţile sunt invitate să îşi facă autoevaluarea. Să ştiţi că este foarte important. Oriunde, în lumea aceasta, transformările serioase încep uitându-te la tine însuţi. Deci, sunt invitate să îşi facă autoevaluarea şi am anunţat că pregătim – până acum, ştiţi bine, nu am putut, nu au fost deschise toate apelurile – pregătim un proiect – îl voi lăsa şi moştenire colegilor mei – de evaluare internaţională a şcolilor doctorale din România", a afirmat ministrul. 

El a precizat că, potrivit datelor din septembrie 2015, în România există peste 300 de şcoli doctorale, dar că este nevoie de o actualizare a acestei informaţii. 

"Cred că ştiţi foarte bine că am fost – folosesc termenul "încăpăţânat" – atunci când am pornit la evaluarea internaţională a universităţilor din România. A fost un lucru care poate nu a plăcut, poate la început a fost privit cu neîncredere, dar am făcut lucrul acesta împreună cu Asociaţia Europeană a Universităţilor. Au fost evaluate 70 de universităţi şi toate cele evaluate au apreciat foarte mult impactul acestei evaluări internaţionale pentru dezvoltarea lor. Acest lucru se va întâmpla şi cu şcolile doctorale. Sigur, nu pot promite că vor fi evaluate toate în anul acesta, pentru că evaluarea a 70 de universităţi ne-a luat doi ani. Dar atunci când ai proiectul şi ai obligaţia deja stabilită într-un proiect european, am încredere că va duce la un proces, dincolo de prezenţa mea, scurtă, anul acesta", a spus ministrul Curaj. 

El a anunţat că va fi prezent, joi după-amiaza, la dezbaterea organizată de Grupul pentru Dialog Social pe tema plagiatului, dar că nu va putea ajunge chiar la ora 17,00, având de onorat alte obligaţii, stabilite din timp.

Sursa: Agerpres