Admitere facultate 2020. Universitatea București dă startul înscrierilor.

Cele 19 facultăţi din cadrul Universității București pun, începând de miercuri, la dispoziţia candidaţilor 4.415 locuri la buget, în timp ce pentru studii universitare de master scoate la concurs 3.200 de locuri bugetate.

Potrivit unui comunicat de presă al Universităţii din Bucureşti, taxa de înscriere este redusă cu 25% pentru candidaţii care se înscriu online la concursul de admitere.

Majoritatea facultăţilor oferă viitorilor studenţi şi masteranzi un proces online de înscriere şi de admitere.

Pentru studiile universitare de licenţă se pot distinge cinci forme de admitere, stabilite de consiliile facultăţilor UB şi aprobate în Senatul Universităţii din Bucureşti: admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat, admitere pe baza mediei de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional, admitere pe baza unei formule mixte, admitere pe baza unui interviu motivaţional şi admitere pe bază de examen.

Pentru a veni în sprijinul candidaţilor din acest an, Universitatea din Bucureşti oferă posibilitatea depunerii online a actelor necesare înscrierii, prin completarea unui formular şi încărcarea documentelor solicitate. Fiecare facultate va afişa pe site-ul propriu formularul de înscriere.

Admitere facultate 2020. Universitatea București dă startul înscrierilor.

De asemenea, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia candidaţilor platforma online www.po.unibuc.ro, unde aceştia pot achita taxa de înscriere pentru concursul de admitere.

Pentru candidaţii care optează pentru înscrierea la sediile facultăţilor, UB oferă cazare gratuită în perioada admiterii, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopţi.

Cazarea va fi posibilă atât pentru candidat, cât şi pentru însoţitorul acestuia. Mai multe informaţii despre cazare pot fi solicitate la adresa de e-mail: [email protected].

„Pentru toţi candidaţii la admiterea 2020, indiferent de modalitatea de înscriere (online sau la sediile facultăţilor), Universitatea din Bucureşti oferă acces gratuit la Grădina Botanică “Dimitrie Brândză”. Grădina Botanică a Universităţii din Bucureşti poate fi vizitată în mod gratuit în perioada 1-30 iulie 2020, zilnic, în intervalul orar 8,00-20,00. Accesul se face pe baza legitimaţiei/ dovezii de participare la concursul de admitere la Universitatea din Bucureşti”, afirmă sursa citată.

Admitere facultate 2020. Universitatea București dă startul înscrierilor.