Guvernul unei ţări asiatice a anunţat vineri, 4 septembrie, că va suporta toate costurile legate de furnizarea de vaccinuri împotriva noului coronavirus către populaţia naţională. Este vorba despre Japonia, iar Executivul acestei ţări îşi doreşte o imunizare globală a cetăţenilor niponi împotriva COVID-19, informează Reuters.

Guvernul japonez s-a gândit şi la eventualele situaţii neplăcute ivite după administrarea vaccinului şi a anunţat că intenţionează să asigure fonduri care să ofere compensaţii pentru eventualele efecte secundare generate de vaccinurile administrate împotriva maladiei COVID-19.

Toate aceste planuri au fost dezvăluite printr-o serie de documente distribuite în cadrul unei reuniuni de către ministrul Economiei, Yasutoshi Nishimura, care conduce şi grupul de lucru ce coordonează acţiunile împotriva pandemiei de coronavirus.

Japonia are acorduri cu mai multe companii pentru câteva sute de milioane de doze de vaccinuri

Prim-ministrul nipon Shinzo Abe, aflat la sfârşit de mandat, a precizat că Guvernul de la Tokyo va achiziţiona suficiente doze de vaccinuri, pentru fiecare cetăţean al Japoniei, până la jumătatea anului viitor.

Japonia a încheiat mai multe acorduri bilaterale cu companii farmaceutice din străinătate pentru a cumpăra sute de milioane de doze de vaccinuri, aflate în prezent în etapa de testare.

De asemenea, Japonia s-a alăturat unei iniţiative demarate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ce vizează achiziţionarea şi distribuirea echitabilă de vaccinuri pe plan mondial.

Potrivit experţilor internaţionali, Japonia, care a raportat aproximativ 70.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 1.334 de decese asociate, a gestionat mai bine pandemia de COVID-19 în comparaţie cu multe alte ţări.