Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a vorbit duminică despre un proiect de lege pe care doreşte să-l depună în Parlament şi pe care l-a prezentat deja şi partenerilor din PSD şi Pro România. Este vorba despre un proiect menit să anuleze amenzile primite de români pe perioada stării de urgenţă.

“Am deja un proiect pe care l-au întocmit juriștii și pe care l-am dat și domnului Ciolacu și domnului Ponta, care prevede anularea amenzilor în perioada stării de urgență, mai puțin cele date pentru părăsirea stării de carantină. Nu e posibil ca instanțele să fie sufocate cu 300.000 de plângeri. Acest proiect de lege vreau să-l dau și celorlalte partide parlamentare”, a declarat Tăriceanu, duminică, la România TV.

Liderul ALDE spune că guvernanţii au impus o “campanie dementă de amenzi” în România şi compară situaţia noastră cu cea din alte ţări. În România, aceste amenzi date pentru nerespectarea normelor pe perioada stării de urgenţă sunt de 10-20 de ori mai mari decât venitul mediu al cetăţenilor, a atras atenţia politicianul. “Mă bucur că CCR a intervenit”, a mai precizat Tăriceanu.

“Această campanie dementă de amenzi. În Marea Britanie, cea mai mare amendă este de 70 de lire sterline, iar la noi amenzile sunt de 10, de 20 de ori mai mari decât venitul mediu al unui român.

Mă bucur că CCR a intervenit. Peste 4 zile e încheierea stării de urgență. Relaxare e o terminologie cretină, lumea vrea să se întoarcă la muncă”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.