În acest moment, încrederea în polițiști și procurori este aproape nulă, iar cineva trebuie să ajungă totuși eroul națiunii și să rezolve acest caz. Apoi va fi premiat de Klaus Iohannis, desigur. Astfel a început lupta cinică din sistem pentru imagine și funcții, mai ales că la Parchetul General se așteaptă niște schimbări de generații. Defilarea procurorilor a început și niciunul nu pare că vrea să rateze asocierea cu acest caz: Bogdan Licu, Alexandra Lăncrănjan, Romulus Varga, Georgiana Hossu, Oana Hăineală, Felix Bănilă…și lista poate continua.

În mod normal, DIICOT nu ar avea competență materială pe acest caz, fiind vorba despre o infracțiune de omor calificat. Pentru a păstra dosarul trebuie să lase totuși în picioare și ipoteza traficului de persoane, care nu este, însă de neglijat, doar că șansele ca Alexandra să fie în viață sunt minime, conform unor surse implicate în anchetă. Momentan, instrumenatarea acestu dosar pare în continuare deficitară.

De ce vrea DIICOT să păstreze dosarul, în contextul în care procurorii din Craiova n-au fost în stare timp de mai bine de trei luni să descopere niciun indiciu în cazul Luiza? Ei bine, cum spuneam pentru imagine. Competenți n-au demonstrat că sunt, deci era bine să paseze cazul mai departe. În presă, vă puteți da seama de la care procurori vin informațiile în funcție de scenariul pe care insistă legat de acest caz.

Procurorii au defilat unul câte unul pe lângă casa groazei, au stat la declarații de presă, s-au văzut la televizor, au marcat și au plecat. Georgiana Hossu, adjunct al DIICOT are o reputație foarte bună în infracțiuni economice. Și atunci ce caută aceasta să instrumenteze un caz de omor? Sau chiar trafic de persoane? Conform unor surse, DIICOT dorește să-și sporească competențele și să ia în sfârșit fața DNA, care și-a pierdut supremația publică după ieșirea Laurei Codruța Kovesi din prim plan. Astăzi românii nici nu mai știu cine conduce direcția zeificată.

Întâlnirile cu Klaus Iohannis pe acest caz, ajută DIICOT să iasă în față. De asemenea, mai multe nume cheie din DIICOT, printre care și Oana Hăineală se visează într-o funcție importantă la Parchetul General. Și aparent, consilierul prezidențial Andrei Muraru ar vrea să le facă loc. E timpul pentru o nouă Kovesi, iar lupta este aprigă pentru scaunul de zeu.

Romulus Varga, șeful secției de urmările penală și criminalistică de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a prezentat și el la casa groazei, a zâmbit jurnaliștilor, n-a dat nicio informație și a plecat. Nimeni n-a înțeles rolul lui în ecuație. Fiind procurorul care a rezolvat cazul Elodia, toată lumea a crezut că se va implica în acest dosar și va aduce plus valoare cu experiența pe care o are, doar că pare că a dorit doar să bifeze un pic de imagine.

Toți procurorii neamului au vrut să se atingă de cazul Caracal și au început să se sape între ei și să arunce informații pe surse în presă pentru a-și trage unul altuia preșul de sub picioare. Toți vor să fie ei cei care au rezolvat cazul, de aceea avem parte de mult ping pong și bătaie de joc.

Țara asta chiar nu mai are niciun procuror de bun simț, competent pe acest tip cazuri și care să-și dorească să rezolve această tragedie națională și nu să vizeze la o carieră tv? Pentru ca domnelor și domnilor magistrați, dacă vă place la TV, trebuie să vă dați demisia din Ministerul Public. Sunt convinsă că Antena 3, Rtv, B1, Digi24 sau Realitatea vă primesc cu brațele deschise. Dar ca procurori, trebuie să rezolvați cazuri, nu să vă faceți imagine. Un procuror trebuie să fie discret prin natura meseriei, să probeze infracțiuni, să bage infractori la închisoare, nu să facă parada televiziunilor.

Și dacă domnii din conducerea DIICOT tot vor să iasă în față, le recomand mai multe vizite prin teritoriu să vadă cum îngroapă colegii lor dosarele și cum lasă liber drumul traficanților și a altor tipuri de infractori. Județul Dâmbovița este un bun început. Nu o dată am sunat la DIICOT pentru a cere informații și mi s-a răspuns pe un ton răstit. Ba chiar mi s-a închis telefonul de către purtătorul de cuvânt, în condițiile în care încasează un salariu baban fix ca să răspundă la presă.

Corupția ucide într-adevăr. Cea din Justiție ne-a adus astăzi aici… într-un punct în care românii cred că locuiesc într-un stat eșuat…eșuat din cauza lipsei Justiției. Pentru că așa au vrut ei, cei care s-au perindat pe la putere.