Acest episod a fost suficient pentru ca Simona Halep, numărul 2 WTA, ca să își dea seama că nu este compatibilă cu Van Cleemput.
 
Simona Halep nu este singura care a pus capăt colaborării cu antrenorul său în acest an. Aceeași decizie au luat-o Naomi Osaka și Daria Kasatkina, jucătoare ce au pus capăt colaborării cu Sacha Bajin, respectiv Filip Dehaes.

Halep a explicat şi motivul pentru care a renunţat la colaborarea cu belgianul Thierry Van Cleemput, 50 de ani.  

„Am încercat pentru o perioadă şi s-a încheiat. Am decis să punem stop din moment ce nu ne potrivim. Este o persoană bună, un om foarte amabil, dar pe terenul de tenis nu există chimie între noi. Rămânem prieteni, e un om foarte bun”, a declarat atunci Simona Halep. 

Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, a vorbit despre toate aceste despărțiri. Thierry Van Cleemput l-a pregătit, înainte să înceapă scurta colaborare cu Simona Halep pe David Goffin.

„E complicat să fii un antrenor bun, îți trebuie multe calități. Dar sunt unele calități pe care le poți dezvolta. Trebuie să fii pregătit încă de la început. Dacă vei încerca să folosești aceleași metode pe care le-ai folosit cu un alt jucător, atunci nu va merge. O altă mare problemă e că trebuie să fii deschis față de jucător, trebuie să fii foarte atent, trebuie să vorbești puțin și să asculți mult, pentru a înțelege jucătorul”, a spus Patrick Mouratoglou pentru rtbf.be.

Mai mult, antrenorul alături de care Serena Williams a câștigat 9 turnee de Grand Slam, compară meseria de antrenor de tenis cu cea de psiholog.

„Trebuie să dezvolți o relație bună, de încredere între tine și jucător. E un job tehnic, dar și tactic, pentru că necesită multe calități. Trebuie multă pregătire psihologică. De fiecare dată când începi alături de un nou jucător e ca o investigație, pentru că trebuie să găsești diferite indicii. O adevărată aventură, zi de zi”, a mai spus Mouratoglou.

 

Surse din staff-ul Simonei au dezvăluit acum ceva vreme pentru Ziare.com că jucătoarea luase această decizie încă de vineri seară, după duelul cu Elina Svitolina, de la Doha. 

Românca era hotarâtă să renunțe la belgian chiar și dacă ar fi câștigat turneul de la Doha. Halep a fost extrem de deranjată de reacțiile pe care belgianul le-a avut în timpul partide. Acesta a avut o atitudine foarte rece și – ce a deranjat-o cel mai mult pe Simona – obișnuia să dea din cap dezaprobator după execuțiile ratate ale sportivei. “Simona obișnuiește ca, în momentele mai dificile, să arunce priviri spre loja sa, iar mimica feței lui Van Cleemput nu i s-a părut potrivită deoarece nu îi transmitea încredere, ci doar sentimente negativiste”, afirma sursa din staff-ul sportivei, citată de ziuare.com. 

În plus, Halep era de părere că antrenorul trebuie să îi fie și prieten, în timp ce Van Cleemput nu a făcut decât să efectueze ședințele de pregătire și să stea detașat de jucatoare și de staff în zilele petrecute la Doha. Simona Halep a lăsat să se înțeleagă că nu vrea să colaboreze cu alt antrenor, în viitorul apropiat.

Te-ar putea interesa și: