De când a fost ridicată starea de urgență, românii au avut voie să iasă din casă fără a mai fi nevoie să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere. Totuși, în centrele comerciale este obligatoriu să se respecte anumite măsuri precum purtarea măștii, acceptarea termoscanării (dacă dorim să intrăm în magazin) și distanțarea socială.

Termoscanarea a creat un adevărat val de reacții pro și contra care au rezultat într-un scandal în fața unui magazin din sectorul 5.

Un regizor și soția sa au fost protagoniștii scandalului

Regizorul George Adamescu și soția sa sunt protagoniștii scandalului din fața supermarket-ului Kaufland. Se pare că cei doi consideră că termoscanarea este ilegală și o văd ca pe un abuz la adresa românilor.

Aceștia au fost însoțiți la Kaufland de către un cameraman profesionist iar rezultatul scandalului a fost urcat pe YouTube,

Pe canalul de YouTube al regizorului George Adamescu se găsesc și alte materiale video, pe teme des întâlnit azi, precum mitingurile anti-5G.

Poliția Română i-a amendat pe aceștia

Paznicii de la Kaufland au alertat autoritățile în legătură cu cei doi presupuși clienți care fac scandal iar la fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 24.

După ce polițiștii au vrut să îi legitimeze pe cei care au pornit scandalul, aceștia au început să aibă un comportament agresiv motiv pentru care au fost imobilizat și duși la secția de poliție.

Potrivit unui comunicat oficial trimis de Poliția Capitalei, aceștia au fost amendați.

”Persoanele au fost sancţionate contravenţional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru refuz de legitimare, provocare de scandal şi împiedicarea intervenţiei poliţiştilor în îndeplinirea obligaţiilor de serviciu”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

Reacția Kaufland

„Bună, tuturor. În magazinele noastre nu se mai ia temperatura la intrarea în magazin. Rugăm clienţii să respecte măsurile de igienă şi distanţare socială atunci când vin al cumpărături. Referitor la incidentul de acum două zile, acesta a fost regizat, cu scopul de a crea senzaţional, cele două persoane purtând microfon şi fiind însoţite de un cameraman profesionist.

Vă confirmăm că agenţii de pază au respectat procedurile, ce includ contactarea autorităţilor competente pentru gestionarea cazurilor de agresivitate şi nerespectare a legii.

Îndemnăm clienţii să respecte măsurile de protecţie la cumpărături, să îşi păstreze calmul şi să pună sănătatea lor şi a celorlalţi pe primul loc. Facem toate eforturile pentru a preveni răspândirea virusului şi suntem în permanent contact cu autorităţile“, a anunţat compania pe contul său de Facebook.