Ilie Bolojan l-ar fi atacat pe Rareș Bogdan pentru comportamentul „contondent” din campania internă a PNL. Această informație a apărut în presa de la noi cu puține ore în urmă. În scurt timp, a apărut și dovada care desființează ideea unui conflict între Rareș Bogdan și puternicul lider al PNL din Bihor.

În imaginile furnizate de flux24, se poate observa Rareș Bogdan și Ilie Bolojan iau masa la un restaurant. În fotografii apare și secretarul general al PNL Robert Sighiartău. În aceste condiții, se ridică întrebarea firască cât a fost un atac din partea lui Ilie Bolojan în condițiile în care fotografiile sugerează un cu totul alt tip de relație.

 

De la ce a pornit totul

Invitat la Cluj, la Conferința privind desemnarea noii conduceri a organizației județene, Bolojan le-a spus liberalilor prezenți în sală că până acum a evitat să se exprime pe marginea campaniei interene din cadrul PNL. Acesta ar fi susținut că a venit timpul să le atragă atenția, în special susținătorilor celor doi candidați, că puțină decență nu le-ar strica.

„Legat de campania internă și ceea ce am văzut în aceste zile, sigur, campania a fost civilizată, dar pe ici pe colo ar trebui să avem un pic mai mult respect unii față de alții, să avem mai puțină încrâncenare unii față de alții, și nu mă refer neapărat la candidați, ci la cei care îi susțin. Puțină decență nu ne-ar strica (…) De ce este nevoie de mai mult respect? Pentru că noi avem o vorbă: Respectă-mă ca să te respect”, le-a transmis Bolojan liberalilor.

Acesta a arătat că eurodeputatul Rareș Bogdan se dovedește extrem de contondent, acum în campania de susținere a premierului Cîțu (cu referite la atacul lansat sâmbătă de Rareș Bogdan atât la adresa lui Ludovic Orban cât și la adresa Ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea). El ar fi atras atenția că Bogdan i-a luat locul în biroul de conducere al PNL și că a participat la deciziile asumate de conducerea centrală a PNL fără a etala aceeași contondență.