Sâmbătă, lângă Madrid, au avut loc alegerile BP al PNL Spania iar şedinţa s-a desfăşurat cu poliţia la uşă. Mai mulţi delegaţi nu au fost lăsaţi să participe. Cătălin Stan a fost reales în funcţia de preşedintele PNL Spania.

Scandalul de dinaintea alegerilor a continuat şi în timpul acestora. Mai mulţi candidaţi la conducerea organizaţiei au fost opriţi de agenţii de securitate la intrare, iar poliţiştii spanioli au fost chemaţi ca să evite o ciocnire între agenţi de pază şi membrii PNL Spania. Incidentul s-a produs la un hotel din oraşul Torrejon de Ardoz, de lângă Madrid, unde aproape 100 de membri de partid nu au fost lăsaţi să intre.

Trei candidaţi la şefia organizaţiei liberale din Spania denunţă faptul că nu au fost lăsaţi să-şi bage oamenii în sală.

Preşedintele PNL Diaspora, senatorul Viorel Badea, spune că persoanele din exterior nu erau membri PNL sau nu au fost convocate conform statutului: „În conformitate cu statutul pot să participe la alegeri membrii care sunt în MAI PNL şi au adeziune completată cu toate datele. Dintre cei 300 de membri despre care vorbiţi dvs., foarte mulţi au fost băgaţi ca persoane de umplutură. Nu aveau nici adresă de email şi nici telefon. Nu poţi să trimiţi porumbelul ca să-i anunţi că se fac alegeri, dacă ei sunt puşi acolo să dea bine la număr”.

Rareș Bogdan: ”Sunt mâhnit și șocat”

Rareș Bogdan a avut o intervenție în urma acestui eveniment declarându-se ”mâhnit și șocat.”

”Contribuția românilor din Diaspora la alegerea și realegerea președintelui Klaus Iohannis, la succesul PNL în alegeri a fost decisivă.”, amintește Rareș Bogdan, prin intermediul unei postări pe Facebook.

”Nu Anulați Democratia Interna. Lasati liberalii din Diaspora (azi Spania!!!) sa voteze. Adresez un mesaj colegilor de partid care nu pricep că românii din Diaspora reprezintă un reper, o voce politică puternică, liberă: Nu vă bateți joc de Diaspora!

Încetați umilirea și sfidarea colegilor liberali din afara granițelor României, dar cu vatra strămoșească în suflet!

Sunt mâhnit și șocat ca unii încearcă sa își permanentizeze poziții prin alungarea unor liberali sau colegi din PAct care au luptat politic când părea ca totul este pierdut.

Consider că între valorile pe care și le-au asumat și principiile pe care le dorește impuse conducerea PNL Diaspora există o prăpastie.