Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit într-un interviu acordat pentru DC NEWS, despre o întâmplare trăită în timpul unei vizite în Qatar. Mai exact, acesta a dezvăluit că Qatar-ul i-a făcut lui Raed Arafat o oferă greu de refuzat.

Totul s-a întâmplat în 2014, iar în cadrul vizitei erau prezenți Victor Ciutacu, Victor Ponta, Read Arafat și Bogdan Chrieac. Se pare că reprezentantul prințului din Qatar a venit la o masă unde se aflau aceștia și a vrut să poarte o discuție cu doctorul Arafat și nicidecum cu un om politic.

”Prin 2014 am fost cu Victor Ponta, premier al României, în Qatar, invitații șeicului. La masă eram eu, Victor Ciutacu, Raed Arafat și a venit reprezentantul prințului. El venise pentru doctorul Arafat, nu pentru discuții cu presa. Noi am vrut să ne ridicăm, să mergem în altă parte, doctorul nu, nu, vă rog rămâneți. Ciutacu a fost martor”, a povestit Bogdan Chirieac.

Analistul politic susține că reprezentatul prințului i-a cerut lui Raed Arafat ”un sistem de medicină de urgență ca în România”. Totodată, acesta i-ar mai fi zis că banii nu sunt o problemă.

Deși propunerea era tentantă. Raed Arafat a refuzat și a precizat că preferă să termine ce a început în România.

”Reprezentantul prințului i-a spus doctorului Arafat că dorește un sistem de medicină de urgență ca în România, iar pentru asta i-a spus textual că ”nu trebuie să vă faceți niciun fel de probleme pentru buget”. Qatarezii îl luau pe Arafat la greutatea lui în aur, pe loc. Acolo e ordine. Se pune omul pe un taler, iar pe celălalt taler până se echilibrează balanța. Omul a spus foarte clar: nu, nu, nu, am început în România, vreau să continui”, a adăugat acesta.

Raed Arafat, recunsocut la nivel internațional

În acest context, analistul politic susține că spre deosebire de alți oameni politici din România, Raed Arafat a reușit să obțină o recunoaștere internațională. În ceea ce privește protestele din ultimele zile, Chirieac susține că oamenii au avut motive bune pentru a-și exprima dreptul la libertate, însă șeful DSU nu trebuie ”sacrificat” din cauza unei nemulțumiri generale.

”Vreau să spun că Arafat, spre deosebire de cei mai mulți politicieni din România, are și o incontestabilă recunoaștere internațională. Poporul a ieșit în stradă pe bună dreptate, nemulțumit, alegerile au fost cum au fost, corecte funcțional, dar falsificate din punct de vedere moral, pentru că a fost pandemie și lumea nu s-a prezentat la vot, dar să nu îl sacrificăm pe Arafat pe fondul nemulțumirii generale”, a mai declarat Bogdan Chirieac.

Inquam Photos / Alex Nicodim