Săptămâna trecută, jurnalistul Victor Ciutacu anunţa că este nevoit să intre în izolare, după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

“Fac aici cuvenitul anunț: deci, da, tocmai am fost testat pozitiv. Nu mă tăvălesc deloc în chinuri, am trecut doar printr-un frison, dacă mă ajută Dumnezeu și organismul, sper să fie doar atât. Mi-am anunțat contacții, sunt izolat la domiciliu, separat la interior prin trasee bine definite de ilustra-mi soție”, spunea celebrul realizator de la România TV.

“Bizar (…) Ne-am trezit cu doi poliţişti la uşă. Doi copii un pic mai mari decât fi-miu”

La câteva zile după acest moment, Victor Ciutacu a povestit cum se mai simte, dar şi cum s-a trezit brusc la uşă cu doi poliţişti.

“Cât se poate de bine poţi fi într-o astfel situaţie, dar fără evenimente majore din punct de vedere al sănătăţii”, a precizat jurnalistul în direct la România TV, întrebat care este starea sa în acest moment.

Cât despre oamenii legii, Ciutacu explică cum au venit cei doi poliţişti la el acasă să-l verifice dacă respectă măsurile de izolare: “să-şi facă turul standard de verificare a celor care sunt în izolare sau în carantină”.

“Bizar. Aşteptam să vină un curier cu lucruri pe care le cumpărasem pentru stricta necesitate a familiei, dat fiind că suntem în izolare, am apelat la mijloacele electronice de aprovizionare.

În loc de curier, ne-am trezit cu doi poliţişti la uşă. Doi copii un pic mai mari decât fi-miu, un el şi o ea, care probabil fuseseră înştiinţaţi de la DSP pentru că aveau adresa, aveau numărul de telefon”, a povestit jurnalistul, potrivit romaniatv.net.

“Ar fi nevoie de Poliţie în stradă şi în cu totul alte locuri”

Victor Ciutacu a subliniat că cei doi poliţişti “n-au trecut de cadrul uşii” şi a fost păstrată o “distanţă corespunzătoare”, însă critică ceea ce el numeşte “un consum inutil de resurse”.

“Părerea mea e că e un consum inutil de resurse şi îi expun şi pe copiii aceia absolut aiurea. Erau îmbrăcaţi în uniforme şi cu sărăcia aia de măscuţă la gură despre care am văzut în ultimele zile cât de mult pot să protejeze.

Ar fi nevoie de Poliţie în stradă şi în cu totul alte locuri unde ar fi infinit mai utilă prezenţa agenţilor decât să umble pe scările de bloc care şi aşa colcăie de COVID.

Orice om întreg la minte stă în casă, mai ales în momentul în care intră oficial în izolare sau în carantină. Cei care băbănăie pe străzi, deşi sunt infectaţi, dă-mi voie să cred să nu o să-i oprească niciodată oricâte vizite ar face Poliţia la uşă”, a mai declarat realizatorul emisiunii “Punctul culminant”.