Există multe moduri în care se poate face acest lucru, dar poate cel mai important este consumarea unor alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructele și legumele. Administrarea de suplimente precum probioticele, fibrele și acidul caprilic poate fi, de asemenea, benefică. Există și băuturi care ajută sănătatea intestinală, iar aici intră și oțetul de mere, potrivit Shefinds.

Ce trebuie să știți despre oțetul de mere

Doar din denumirea sa, aflăm că merele sunt ingredientul-cheie pentru oțetul de mere. Practic, oțetul de mere este produs prin fermentare. La sucul de mere se adaugă drojdie care îl transformă în alcool. Din această etapă, alcoolul este fermentat din nou și, în cele din urmă, se transformă în acid acetic, produsul final.

Oţetul de mere este un agent eficient de combatere a bacteriilor şi conţine multe minerale vitale şi oligoelemente, cum ar fi potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu , sulf, cupru, fier, siliciu şi fluor, elemente vitale pentru un corp sănătos . Oţetul de mere recomandat pentru sănătate este doar cel natural, cu o aciditate ideală (pH) de la 5 la 7.

Potrivit nutriționistei Jennifer Hanway, ”în timp ce oțetul de mere poate avea unele beneficii pentru pierderea în greutate, cu siguranță nu poate face minuni”. Adică nu va substitui o alimentație care ajută la pierderea în greutate. Dacă vrem să slăbim, ar trebui să ne concentrăm pe o alimentație sănătoasă și pe activitatea fizică regulată. Pe lângă un program de exerciții fizice, Hanway recomandă urmarea unei diete „săracă în carbohidrați și bogată în proteine ​​și legume”.

În ceea ce privește beneficiile pentru sănătate, Hanway menționează că oțetul de mere poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge. „Când mâncăm alimente bogate în zahăr sau carbohidrați rafinați, asta determină creșterea nivelului zahărului din sânge”. Din acest motiv, „pancreasul secretă un hormon numit insulină, care îi spune corpului să ne depoziteze alimentele sub formă de grăsime”, explică ea.

„Studiile clinice au arătat că un consum de oțet de mere, fie ca parte a unei mese, fie imediat după aceea, poate scădea semnificativ glicemia postprandială (nivelul zahărului din sânge după masă)”, afirmă experta.

Cum poate ajuta oțetul de mere la sănătatea intestinală

Când adăugați oțet de mere în salate și în legume crude, acesta „poate ajuta la descompunerea fibrelor dificile de digerat”, spune nutriționista. Când alimentele sunt ușor de digerat, acestea permit organismului să absoarbă cât mai multe vitamine și minerale.

”Când alegeți oțet de mere organic, nefiltrat, de obicei conține firele mai închise de drojdie și bacterii formate în timpul fermentației. Deși acestea nu sunt probiotice dovedite clinic, consumul unei game variate de alimente fermentate poate să fie benefic pentru sănătatea microbiomului”, spune ea.

Poate ajuta și la uciderea bacteriilor

Oțetul de mere poate ajuta la uciderea agenților patogeni, inclusiv a bacteriilor. Oamenii au folosit în mod tradițional oțetul pentru curățarea și dezinfectarea, tratarea ciupercilor unghiilor, păduchilor, negilor și infecțiilor urechii.

Oțetul este, de asemenea, un conservant alimentar. Studiile arată că inhibă bacteriile precum E.coli să crească și să altereze alimentele. Dacă sunteți în căutarea unui mod natural de a vă conserva alimentele, oțetul de mere ar putea ajuta.