Jurnalistul Franck Ramella și fotograful Etienne Garnier au fost cei care s-au întâlnit cu Novak Djokovic  în momentul în care era infectat cu COVID-19.  Jurnalistul a vorbit despre acest episod.

Declarațiile sale au fost făcute publice de L’Equipe în cursul zilei de miercuri. Astfel, potrivit acestuia, Djokovic părea ”bine”, în ciuda faptului că mai târziu s-a aflat că tenismenul a fost diagnosticat cu COVID-19 pe 16 decembrie.

Interviul a durat 33 de minute, iar în timpul acestuia, sportivul nu a dat de înțeles că ar avea vreo problemă sau s-ar simți rău. ”Timp de 33 de minute, conform temporizatorului de pe reportofon, Djokovic a răspuns la întrebări cu încredere,” scrie publicația.

În ceea ce privește declarațiile sârbului referitoare la distanțarea socială, jurnalistul a confirmat acest aspect. Mai exact, acesta susține că cei doi stăteau față în față, la o distanță de un metru, iar în tot acest timp, sportivul a refuzat să renunțe la masca de protecție.

Cum s-a purtat Novak Djokovic  la interviu

”Eram în siguranță, stăteam față în față, la o distanță de aproape un metru, stând pe părțile opuse ale unei mese lungi dreptunghiulare. Când Etienne i-a cerut să-și scoată masca timp de cinci minute în timpul interviului, Djokovic a refuzat,” a povestit Ramella.

Pe de altă parte, în cadrul ședinței foto, sportivul și-a dat jos masca.

”Apoi a avut loc ședința foto. Evident, campionul sârb și-a scos masca. Nu am vrut să pozeze cu fața pe jumătate acoperită. Ulterior, a urmat instrucțiunile lui Etienne, care purta mască. A ținut trofeul în mână, a pozat în diferite poziții, zâmbind pentru a arăta că a câștigat. A și urlat la un moment dat, pentru a fi mai credibil.” a mai relatat jurnalistul.

De menționat este faptul că articolul a fost făcut public cu doar câteva ore înainte ca Djokovic să ceară iertare pentru păstrarea programului interviului, în ciuda faptului că era conștient de diagnosticul său pozitiv, rezultat obținut printr-un test PCR făcut cu două zile mai devreme.

Reprezentanții ITWA, îngrijorați

Pe de altă parte, co-președintele Asociației Internaționale a Scriitorilor de Tenis (ITWA), Simon Cambers s-a arătat îngrijorat de faptul că sportivul nu a spus nici organizației, dar nici echipei L’Equipe în acea zi că a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

”În calitate de jurnaliști, avem mare grijă să respectăm toate regulile COVID-19 în vigoare și ne-am aștepta ca toți jucătorii să facă același lucru”, a transmis acesta.

Amintim faptul că după ce au fost făcute publice informațiile referitoare la infectarea cu noul coronavirus a sportivului, Djokovic a fost aspru criticat, în special pentru fotografiile în care apărea la mai multe evenimente, fără mască.

Miercuri, într-un comunicat făcut public, sportivul a menționat că nu știa că este pozitiv până pe 17 decembrie. În același timp, el a ținut să îl contrazică și pe fratele său, care a declarat, marți, într-o conferință de presă, că jucătorul a fost testat pozitiv pe 16 decembrie și știa acest lucru de atunci.