Adevăratul Black Friday este cel din Statele Unite ale Americii. Imediat după Cina Recunoştiinţei, americanii care vor chilipiruri se pun la coadă în faţa magazinelor precum Target, Sears, Toys"R"Us sau Walmart pentru a cumpăra ceea ce şi-au propus. De unde ştiu ce vor? Ei bine, la americani, nu ca la noi, cataloagele sunt disponibile cu săptămâni înainte, şi nu date doar unor clienţi preferaţi la miezul nopţii, cum se întâmplă în ţara noastră. 

Astfel, fiecare ştie ce are pe listă şi merge la ţintă în ideea că va prinde produsul respectiv, pentru că şi la ei stocurile sunt limitate. Când vine vorba de reduceri, aici nu se poate face comparaţie cu ţara noastră. Spre exemplu, Target vinde televizoare de 81 cm la 85 dolari, adică aproximativ 360 lei, ceea ce în România nu s-a întâmplat în cei 6 ani de Black Friday. 

Telefonul iPhone 5S are un preţ de 420 lei la Walmart, iar, tot la Target, un laptop HP cu procesor AMD A10 quad core cu hard disk de 1 TB şi sistem de operare Windows 10 costă 1.100 lei. Apple iPad Mini 2 costă 200 dolari.