'După şase luni din 2015, suntem optimişti privind tabloul cu evoluţia producţiei vândute de AdePlast în provinciile istorice. Sigur că cifrele noastre sunt doar parţial reprezentative pentru economia României, dar ele arată că, pentru noi, toate zonele cresc, inegal, dar susţinut. În cele şase luni scurse din acest an avem următoarea situaţie: în Moldova am înregistrat o creştere a vânzărilor de 3,4 procente, urmează zona Bucureşti cu puţin peste 4,5 procente, apoi Oltenia – Muntenia cu peste 5 procente. În Transilvania – Banat avem o creştere record de peste 19 procente', arată Bogdan Pîrvu, CEO AdePlast.

Anul 2015 a fost, ca toţi anii de după criză, destul de inegal în vânzări, în primele şase luni, explică managementul AdePlast.

'Am început anul cu creşteri de peste 20 de procente, trend care s-a menţinut doar în primul trimestru. Au urmat două luni mai puţin faste pentru business, cu zile libere şi sărbători, dar în luna iunie lucrurile au revenit pe un trend normal de creştere. Prin urmare, după şase luni din 2015, AdePlast a înregistrat o creştere efectivă de peste 8 procente a vânzărilor de produse finite, asta în condiţiile în care noi ne-am asumat o creştere de 5 procente până la sfârşitul anului', declară Bogdan Pîrvu.

La export AdePlast a înregistrat o creştere de 44 de procente a livrărilor la export, în valoare de peste 1,3 milioane euro.

'Produsele AdePlast par să fie din ce în ce mai bine văzute în regiune, dar şi pe drumul spre Vestul Europei. Partenerii AdePlast din ţările limitrofe au mărit considerabil vânzările, iar Bulgaria şi Ungaria sunt vedete în aceste 6 luni. Pe de altă parte, ne bucurăm să vedem că românii plecaţi la lucru în Vest au ajuns să deţină mici companii. Astfel, avem parteneriate până în Gran Canaria unde livrăm deja constant container după container cu produse AdePlast fabricate pe platforma noastră de la Ploieşti', arată Alex Bărbuţ, Export Manager AdePlast.

AdePlast este cel mai important producător român materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.AGERPRES