Este vorba despre Constantin Gherghe, fost primar cu două mandate consecutive la Drobeta Turnu Severin, susţinut acum de Pro-România. Acesta l-a acuzat pe Marius Screciu, actualul primar, că a încălcat o serie de înţelegeri de culise încheiate în urmă cu patru ani, conform adevarul.ro

Acuzaţiile au fost lansate în direct

Cearta a avut loc în direct, la o televiziune locală din Drobeta Turnu Severin.

„Acum patru ani, l-am susţinut la Primărie pe dl. Marius Screciu şi l-am rugat câteva lucruri, în schimb: să continue investiţiile promovate de mine, să întreţină ce s-a făcut. Acum, privind în urmă, cel mai mare regret în ceea ce-l priveşte este că a încălcat protocolul”, a transmis Constantin Gherghe în cadrul dezbaterilor.

Trebuie menționat că acum patru ani, în timpul campaniei de atunci, cei doi semnau un protocol în culise. Primarul de atunci, Constantin Gherghe, nu va mai candida pentru un nou mandat. În schimb, acesta îl va susţine pe Marius Screciu, candidatul social-democraţilor la Primăria Drobeta Turnu Severin.

În urma acestei înțelegeri, Constantin Gherghe urma să primească prima poziţie pe listele parlamentare de la Camera Deputaţilor şi locuri eligibile pe listele de consilieri la Consiliul Local Drobeta Turnu Severin şi Consiliul Judeţean Mehedinţi, dar şi funcţiile de viceprimar şi vicepreşedinte în cele două instituţii.

„Primul om care s-a implicat să te ajute, am fost eu. Mi-ai promis un post de consilier al UNPR după alegeri, ceea ce nu s-a întâmplat. Toţi, de la Dragnea, Neacşu, Screciu şi Aladin Georgescu, toţi aveţi vina că nu v-aţi ţinut de cuvânt”, a fost acuzaţia lansată de către Constantin Gherghe. Drept răspuns, Marius Screciu l-a numit ipocrit şi mincinos pe contracandidatul său de la Pro-România.

La dezbaterea respectivă a participat şi candidatul PNL, care timp de patru ani a fost viceprimar în mandatul lui Marius Screciu, iar acum candidează pentru Primărie. La rândul lui, Cîrjan a fost de acord că s-a făcut mai nimic din ce s-a promis.