Simona Halep și Horia Tecău au sărit ca arși la aflarea acestei decizii.

“Cred că Federaţia Română de Tenis ar trebui să fie recunoscută de Guvern şi finanţată pentru că cei care suferă sunt juniorii”, a spus Simona Halep.

“Noi avem şi talent, şi dorinţă, şi voinţă, ce vreţi voi, dar stăm fără această finanţare”, a declarat și Horia Tecău.

În urma acestor comentarii, mai ales al Simonei Halep, Marius Vecerdea, cel mai mare contestatar al lui George Cosac, președintele FRT, a criticat-o dur pe sportiva care ocupă locul 2 în clasamentul WTA, susținând că aceasta ar fi încercat să-i influențeze pe politicieni să acționeze în favoarea lui Cosac.

“Am văzut ce se întâmplă. Au apărut cu declarații de susținere Simona Halep și Horia Tecău. Cosac și ministrul au făcut poze cu domnul Țiriac. Nu mi se pare deloc potrivit ca ei, sportivii, să se implice în astfel de mașinațiuni politice. În schimb, nu își fac o simplă datorie de a cere transparență la FRT. Ei, în calitatea lor de reprezentanți ai României, ar trebui să solicite și să spună ce sume se virează de la Federația Internațională în contul Federației Române. Ei au dreptul și obligația morală să afle ce se întâmplă cu banii. Merg la juniori, unde merg?! Acum au luat niște bani doar ca să vorbească împotriva minstrului și pro Cosac? Dacă tu, ca sportiv, vorbești doar când primești niște bani, nu mi se pare deloc în regulă”, a declarat Marius Vecerdea, pentru GSP.