Economistul Lucian Isar a reacționat, într-o postare pe contul său de Facebook, la atacurile lansate, ieri, de Guvernatorul Băncii Naționale a României care a declarat că Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă pe probleme economice nu cunoște economie, ci se informează doar din economiști precum Lucian Isar și Gheorghe Piperea.

“Isarescu a intervenit printr-o banca comerciala privata! Mugurel Constantin Isarescu, Manole pentru femeile a caror amanunte intime pot fi gasite In dosarele CNSAS, este disperat ca banca respectiva se duce la fund. Nu a mai avut ce face in fata evidentelor si Isarescu a fost nevoit sa recunoasca ca a intervenit in piata valutara dar fara sa spuna ce i-a iesit de la o mica manipulare a cursului si a dobanzilor Robor …”, scrie Lucian Isar pe Facebook.
Este de notorietate faptul că există un război mediatic între guvernatorul BNR  şi economistul Lucian Isar. Guvernatorul a prezentat, luni, noul raport trimestrial asupra inflatiei, ocazie cu care a raspuns atacurilor lansate in ultima perioada, la adresa BNR, de consilierul economic al premierului, Darius Valcov. El s-a aratat foarte deranjat de afirmatiile facute de Valcov, la finalul lunii ianuarie, cand a spus ca economistii Bancii Centrale nu coboara nivelul ROBOR din cauza ca “nu sunt suficient de patrioti”. Totodata, Isarescu spune ca incepand cu finalul anului 2018, BNR se confrunta cu un atac jalnic.