Dan Pascariu: ”La mulți ani, revista Capital! Mulțumesc că v-ați adus aminte de mine. În sală am văzut fețe cunoscute, colegi, oameni de afaceri, oameni din media de acum 25 de ani. Majoritatea sunt fețe tinere care probabil că nici nu știu cine sunt eu.

Așa cum spunea soția mea, care acum 25 de ani era și ea jurnalistă, dacă acum 25 de ani băncile erau vedete în sens pozitiv pentru că erau vectori de dezvoltare ai economiei, astăzi băncile sunt în continuare vedete, dar sunt retrogradate la conceptul de multinaționale.

Lăsând gluma la o parte, vreau să fac o mărturisire: și eu am o aniversare anul acesta – 50 de ani de muncă, dintre care 45 în sistemul bancar. Și dacă mă uit în urmă, prin tot ce am trecut, prin tot ce s-a întâmplat, deși am înființat două bănci, am restructurat mai multe, cea mai interesantă perioadă din viața mea profesională a fost cea pe care ați remarcat-o dvs. și anume perioada 1990 – 1993. E un privilegiu să participi la o reformă sistemică, se întâmplă o dată la 100 de ani”.