Agenți ai ministerului francez al Economiei, direcția antifraudă, au vizitat mai multe sedii ale grupului Renault și au pus sub sechestru câteva computere în care s-ar afla date privind standardele de emisii și omologare a motoarelor a declrata Florent Grimaldi, un oficial al uniunii sindicale CGT din Lardy, confirmând un raport anterior al agenției AFP. Această declarație a „lăsat impresia” că verificările au legătură cu îndepliirea standardelor de poluare, în lumina scandalului Dieselgate care a zguduit Volkswagen.

Presa franceză menționează și că toate computerele puse sub sechestru aparțin unor directori ai companiei și că inspectorii antifraudă și cei ai Consiliului Concurenței au verificat atât centru de inginerie de la Lardy, cât și faimosul Tehnocentre din Guyancourt și sediul central din Boulogne-Billancourt.

Nici autoritățile franceze și nici oficili ai Renault nu au confirmat informațiile, însă este de așteptat ca scăderea acțiunilor cu circa 20% să oblige producătorul francez să ofere detalii despre investigație. Deocamdată, atât declarația responsabilului CGT cât și depeșa AFP, nu pot fi considerate decât speculații.

UPDATE: Nu doar acțiunile Renault sunt în picaj

Confrom Thomson Reuters, în afara scăderii cu circa 20% a acțiunilor Renault, și alți producători europeni au înregistrat reculuri importante la bursă. Fără a exista o legătură directă cu scandalul emisiilor de noxe. Astfel, acțiunile Fiat Chrysler (FCA) au scăzut cu 9,4%, cele ale Peugeot cu 8%, BMW cu 6,1%, Daimler cu 5,7% și Volkswagen cu 5%. Aceste date erau valabile la ora 12 a zilei de joi, 14 ianuarie.