Azomureș, societate specializată în producerea și comercializarea îngrășămintelor chimice, a anunțat o cifră de afaceri aferentă 2010 în creștere cu 61,7% față de 2009, venituri din exploatare mai mari cu 61% și un profit operațional de aproape zece ori mai mare. Conform datelor preliminate și a raportului Prime Transaction, societatea are o poziție financiară foarte bună, fără datorii pe termen lung, iar disponibilul din conturile bancare depășește capitalizarea bursieră.
Astfel, multiplicatorii societății au ajuns la valori care poziționează Azomureș pe primul loc în lista emitenților ieftini de la BVB. „Raportul P/E (price to earnings) a ajuns la valoarea de 1,81, P/BV (price to book value) este 0,49 motiv pentru care discountul la care se tranzacționează acțiunile AZO a ajuns la 51%, iar P/S (price to sales) se află la 0,22”, se arată în analiza celor de la Prime Transaction.
 „Rezultatele financiare preliminate anunțate de Azomureș confirmă evoluția foarte bună a companiei în 2010. Profitabilitatea și lichiditatea financiară ale companiei sunt argumente solide pentru investitorii care plasează Azomureș în lista acțiunilor cu un potențial de creștere ridicat pentru anul în curs”, a declarat Alin Brendea, director de operațiuni la Prime Transaction.
Titlurile Azomureș au deschis ședința de astăzi șa un preț de 0,51 lei pe acțiune, în creștere cu 2,62% față de închiderea de ieri, iar ultimul preț este la 0,5125, adică o creștere de 3,12%. Capitalizarea companiei este de 261,4 milioane lei.