Miliardarul Carl Icahn, deţinător al unui pachet de 5,4% din acţiunile Yahoo! şi membru al consiliului de administraţie, este în favoarea încheierii unui acord cu Microsoft, conform publicaţiei „The Telegraph”.

Carl Icahn, care a jucat un rol important şi anul trecut în încercarea de a gestiona un parteneriat între cele două companii, a declarat: „Am susţinut puternic un acord cu Microsoft pentru dezvoltarea unui motor de căutare. Un astfel de contract ne-ar creşte valoarea, din prisma sinergiilor implicate”, a declarat Icahn.

Compania Microsoft a vrut să cumpere Yahoo!, anul trecut, pentru suma de 47,5 miliarde dolari, dar membrii consiliului director Yahoo! au considerat preţul prea mic.

În prezent, dacă cele două companii vor ajunge la un acord, există speculaţii conform cărora Yahoo! ar primi iniţial 3 miliarde dolari şi un procentaj important din veniturile generate de căutări.

Directorul executiv al Yahoo!, Carol Bartz, a declarat că Yahoo! îşi va uni forţele cu dezvoltatorul de software dacă preţul este corect, iar compania va avea în continuare acces la datele de căutare. Yahoo! urmează să anunţe rezultatele financiare trimestriale în cursul zilei de azi, în timp de Microsoft le va publica joi.

SURSA: The Telegraph