Migranţii vor fi duşi imediat la un centru pentru refugiaţi din Friedland, la circa 140 de kilometri de Hanovra, în timp ce un al doilea grup format din 16 sirieni este aşteptat să sosească la mijlocul zilei, a precizat acesta. 

La un interval de câteva zeci de minute, a sosit în Turcia, în portul Dikili (vest), un prim feribot încărcat cu migranţi retrimişi din Grecia în cadrul acestui acord extrem de criticat de apărătorii drepturilor omului. 

Acest acord prevede returnarea în Turcia a tuturor migranţilor intraţi ilegal în Grecia, începând cu 20 martie. El stipulează, de asemenea, ca pentru fiecare imigrant ilegal retrimis în Turcia, un solicitant de azil sirian să fie acceptat în Uniunea Europeană, în limita a 72.000 de persoane. 

La Hanovra, aeronava companiei Turkish Airlines din direcţia Istanbul a sosit în jurul orei 08:30 (06:30 GMT), având la bord 'trei familii' siriene, a anunţat un angajat al Oficiului federal. Cinci copii se numără printre aceşti refugiaţi. Ei 'au făcut cale lungă', a subliniat reprezentanta Bamf. 'Totul este extrem de nou pentru ei, este foarte dificil', a spus ea. 

Germania, ţară care a sprijinit acest plan adoptat la 18 martie în încercarea de a pune capăt afluxului de migranţi spre Europa, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că alte ţări europene ar urma de asemenea să primească refugiaţi sirieni, începând de luni. 

Sursa> Agerpres