România şi Italia au semnat un memorandum de înţelegere privind cooperarea în domeniul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale.

Acordul dintre România şi Italia prevede schimbul de experienţă şi expertiză, mai ales în ceea ce priveşte broadband-ul, trecerea la televiziunea digitală şi serviciile poştale. Expertiza Italiei este valoroasă, această ţară urmând a face investiţii majore pentru dezvoltarea societăţii informaţionale (de exemplu, 10 miliarde de euro au în următorii ani o destinaţie clară: dezvoltarea infrastructurii de broadband).

Poşta italiană va furniza asistenţă tehnică Companiei Naţionale Poşta Română, atât pe partea de logistică, precum şi pe partea de servicii financiare şi de strategie. De asemenea, italienii s-au arătat interesaţi de automatizarea centrelor de sortare ale Poştei Române.

„Acest acord va crea premisele dezvoltării relaţiilor de afaceri între companiile din România şi cele din Italia, prin crearea unui mecanism de cooperare la nivel guvernamental, menit să acorde asistenţă eforturilor acestora de a se dezvolta pe cele două pieţe şi la nivel european şi internaţional”, a menţionat Ministrul Gabriel Sandu.

„Broadband, Digital, Poştă, cu siguranţă acestea sunt punctele esenţiale ale Acordului, dar într-un final ne interesează un singur lucru: ca cetăţenii noştri să aibă de câştigat din aceste tehnologii”, a declarat domnul Paolo Romani.

SURSA: MCSI