Potrivit unui comunicat transmis de Metrorex, începând cu 1 martie, șoferii care au abonamente lunare sau anuale la metrou, vor putea să beneficieze de parcare gratuită la Terminalul Multimodal Străuleşti, timp de 13 ore pe zi, în intervalul 06:00-21:00.

Dacă șoferii vor depăși cele 13 ore sau intervalul alocat parcării, vor plăti integral prețul corespunzător staționării. Pentru restul persoanelor care utilizează parcarea, prețul este de 0,5 lei/oră.

Terminalul Multimodal Străuleşti oferă acces la mai multe tipuri de transport în comun

În plus, Metrorex a precizat în comunicat și că scopul acestui program este de a crește gradul de utilizare a parcării Park&Ride de la Terminalul Multimodal Străuleşti. Compania a anunțat și că se va realiza un sondaj de opinie în legătură cu beneficiile şi gradul de satisfacţie al călătorilor cu metroul privind modalitatea de exploatare a parcării de tip Park&Ride.

Terminalul Multimodal Străuleşti oferă călătorilor acces la transportul cu metroul, la transportul local public de suprafaţă (STB), parcare de tip Park&Ride şi săli de aşteptare. Terminalul Multimodal Străuleşti are acces direct în staţia de metrou Străuleşti şi este prevăzut cu scară rulantă, lift şi trotuar mobil, se mai specifică în comunicat.