Acer, al treilea mare producător de laptopuri la nivel global, intenţionează să lanseze, până la sfârşitul anului, un netbook care va rula, atât sistemul de operare Windows 7 de la Microsoft, cât şi sistemul de operare Android de la Google.

Netbook-ul, ale cărui caracteristici nu au fost dezvăluite, a fost prezentat în premieră, în luna iunie a acestui an, la un târg IT în Taipei. La acea vreme, oficialii Acer declarau că PC-ul va fi disponibil până la sfârşitul lunii septembrie. Acum, aceştia afirmă că netbook-ul va fi lansat, la nivel global, în trimestrul patru.

Între timp, taiwanezii au prezentat un nou mini-laptop care va rula Windows 7 şi plănuiesc să îl lanseze în aceeaşi zi cu noul sistem de operare de la Microsoft.

Noul Aspire One D250 are un ecran de 10,1 inch, cu o rezoluţie de 1.280×720 pixeli, un procesor Intel Atom N280, 1.66 GHz şi un hard disc de 160 de GB. Bateria standard are o autonomie de 3,5 ore, însă Acer va oferi utilizatorilor opţional o baterie care poate rezista până la 7,5 ore.

Netbook-ul va fi livrat în Japonia, din 22 octombrie, odată cu lansarea Windows 7 la un preţ de 553 de dolari. Asiaticii nu au anunţat însă când va fi disponibil la nivel mondial.

SURSA: PCWorld