Dupa cinci ani de succes in consultanta de management si IT pe piata locala, acctus Consulting Romania devine PLAUT Consulting Romania si anunta o cifra de afaceri de peste 1,5 milioane de Euro pentru anul 2009, in linie cu obiectivele companiei.

In Romania, PLAUT este consultantul SAP al unor companii precum OMV Petrom, BCR AdV, Saint Gobain Isover, Asirom, Omniasig, Lasselsberger sau Tymbark.

Pentru 2010, PLAUT estimeaza o crestere de 15% a cifrei de afaceri la nivel local, ca urmare a extinderii activitatilor de consultanta SAP, managementul proceselor de business si consultanta IT & Management. Compania mai estimeaza ca rezultatele financiare din primul semestru al acestui an se vor situa la nivelul perioadei similare a anului trecut, urmand ca indicatorii sa creasca in a doua jumatate a anului.

“acctus Consulting este o companie care a reusit, in numai cinci ani de prezenta in Romania, sa castige o cota importanta pe piata serviciilor SAP, deservind companii multinationale si firme locale. Anul acesta am devenit PLAUT Consulting Romania, ca urmare a fuziunii celor doua grupuri la nivel international. Astfel, clientii nostri din Romania au acces atat la know-how-ul unei companii cu peste 60 de ani de experienta in consultanta de management si IT – care a implementat cu succes peste 1.000 de proiecte SAP la nivel international, cat si la experienta unor echipe locale specializate pe diverse industrii”, a declarat Robert Novak, Managing Director, PLAUT Consulting Romania, responsabil pentru clientii internationali care activeaza in Romania.

“In ceea ce priveste piata din Romania, majoritatea proiectelor noastre vizeaza consultanta si implementare SAP pentru companii mijlocii si mari, datorita capabilitatilor de integrare si optimizare a unui spectru larg de procese si aplicatii.

 Pe langa aceasta linie de business, vom viza si cresterea prin solutii preconfigurate tip “best practices” – ce presupun costuri reduse de implementare, adecvate pietei. Companiile pot beneficia de pe urma experientei noastre in domeniu si obtine astfel rezultate tangibile in scaderea costurilor operationale, optimizarea performantelor afacerii, o mai buna organizare interna si operarea la standarde internationale”, a adaugat Romeo Birlescu, Managing Director, PLAUT Consulting Romania.

PLAUT Consulting Romania ofera solutii de consultanta si implementare SAP flexibile pentru companii romanesti, precum si pentru subsidiarele unor mari companii internationale care folosesc acest sistem la nivel de grup. Pana in prezent, cele mai complexe proiecte SAP desfasurate de PLAUT Consulting Romania au fost implementate in domenii precum asigurari, industria petroliera, industria materialelor de constructii, agricultura, legal si retail.

“Suntem incantati ca, incepand de anul acesta, subsidiarele grupului PLAUT din tarile din Europa Centrala si de Est (CEE), inclusiv cea din Romania, vor putea functiona sub acelasi nume, exploatand sinergiile si experienta Grupului. Impreuna vom continua extinderea in regiunea CEE si in cursul acestui an”, a declarat Johann Grafl, Presedintele Consiliului Director al Grupului PLAUT.

PLAUT Consulting Romania este subsidiara locala a grupului austriac PLAUT Consulting si functioneaza sub acest nume de la inceputul anului 2010, urmare a unui proces de rebranding desfasurat la nivel international. Schimbarea survenita la inceputul anului este rezultatul fuziunii la nivel international a acctus si PLAUT Aktiengesellschaft.