Deși campaniile de conștientizare au efecte în rândul anumitor fumători, cei mai mulți țin la obiceiul lor și caută noi și noi metode pentru a-l face cât mai plăcut.  Accesoriile pe care aceștia le folosesc nu numai că îmbunătățesc experiența într-o oarecare măsură, dar sunt și o cale prin care ”vicioșii” aleg să se exprime.

Prezentăm în continuare câteva accesorii menite să „înfrumusețeze” experiența și care pot conferi eleganță și stil celui ce le utitizează și, de ce nu, poate duce deprinderea la o artă. Gestul poate fi mai important decât consumul efectiv.

Tabachere pentru eleganță

O eleganță aristrocratică o poate conferi o tabacheră. Discreția se potrivește cu viciul. În plus, indiferent dacă îți rulezi singur țigările sau dacă le iei gata făcute, din comerț, o tabacheră poate fi extrem de practică. Există o varietate foarte mare de tabachere, mulți oameni devenind colecționari ai acestor accesorii lucrate de cele mai multe ori cu măiestrie și având un design care îți atrage privirea și generează dorința de a îl avea.

Brichete reîncărcabile amprenta unui stil

Se întâmplă adesea să se împrumute sau să piardă brichetele, iar când se întâmplă acest lucru acestea sunt înlocuite cu o brichetă ieftină gășită în cel mai apropiat magazin. Însă banii risipiți pe brichete se adună – câțiva lei de aici, câțiva lei de acolo, până când se strânge o sumă considerabilă. Pentru a evita acest lucru, se poate alege o brichetă reîncărcabilă, originală și de calitate pe care cu sigurnață va fi mai greu să fie pierdută. În plus, o poți personaliza, pentru a corespunde cât mai bine stilului tău.

Scrumiere de buzunar îți exprimă personalitatea

Scrumierele sunt un alt accesoriu prin intermediul căruia fumătorii își pot exprima personalitatea. Pentru că un morman de mucuri de țigară nu este în niciun caz o priveliște frumoasă, există numeroase scrumiere în care pot fi adunate fără a fi expuse vederii. Obligativitatea privind interzicerea fumatului în spații comune închise face ca acest lucru să se facă tot mai mult în aer liber.  Problema este că nu se găsește mereu un coș de gunoi în care să arunce mucurile de țigară. O alternativă prietenoasă atât cu mediul, cât și cu fumătorul ar fi scrumierele de buzunar. Posesorul unui astfel de accesoriu dând dovadă de respect față cei de lângă el. Pentru că susținem din toată inima inițiativa „Strada nu e scrumieră!”, le recomandăm cu căldură pe acestea din urmă.