Pentru momentele în care vrei să pleci într-o vacanţă de vis, dar nu știi unde, avem o listă de destinații excelente pentru luna iulie, potrivit Momondo.

 

Dublin, Irlanda

În luna iulie, soarele strălucește la Dublin tocmai atât cât trebuie, ploile sunt puține și plăcute, iar evenimentele și muzica live, cu grămada. Câteva ore trebuie petrecute în Temple Bar. O să te împiedici de turiști la tot pasul, o să fie plin ochi și da, nu o să te mulțumești să pleci după numai un pahar de whiskey irlandez. Dar este un loc care respiră istorie pentru că și-a început cariera la începutul secolului XIV. Alte locuri care merită vizitate sunt Trinity College – prima librărie publică a Irlandei şi Parcul Phoenix, unde te poti delecta cu un picnic la iarbă verde în compania căprioarelor. Neapărat trebuie rezervat şi un tur de o zi până la Cliffs of Moher.

 

Toscana, Italia

Toscana este o regiune plină de istorie, peisaje și lăcașe de cult, iar totul se vizitează cel mai bine de la volanul unei maşini, aşa că cel mai bine închiriază una. Călatoria ar trebui să înceapă în Florenţa, unde te poţi scălda în cultura europeană. Te aşteaptă Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio, Loggia dei Lanzi sau Museo Uffizi și ale sale opere renascentiste, iar la final mergi să faci fotografii pe celebrul Ponte Vecchio. Localitatea Certaldo, aflată la distanță de 60 de kilometri distanţă de Florenţa, este un labirint de străzi înguste, medievale, şi piețe micuțe și cochete. Nu uita să deguşti din bucătăria zonei şi vei afla că ceapa joacă aici un rol foarte important. Traseul poate continua apoi cu San Gimignano, Volterra, Monteriggioni, Siena, Montalcino, băile naturale vulcanice Bagno Vignoni și Pienza, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

 

Pamplona, Spania

La Pamplona au loc celebrele curse cu tauri între 6 și 14 iulie: o împletire explozivă de carnaval, festival și petrecere extremă. Poţi uita de grija pentru siluetă şi te poţi bucura de cele cinci mese zilnice din tradiţia spaniolă, unde cina se ia abia la ora 10-11 seara. Cine nu are chef de somn prea devreme poate merge la un concert live în Plaza de los Fueros, vizavi de parcul Ciudadela.

 

Copenhaga, Danemarca

Capitala Danemarcei este unul din locurile acelea de Europă Nordică care, în majoritatea anului, îmbracă un veșmântul gri și anost. Vara însă, situația se schimbă radical și slabe șanse să mai cunoști vreun oraș mai șarmant. Danezii sunt unii dintre cei mai mari iubitori ai cafelei. O bună recomandare este Next Door Café, împreună cu câteva chifle tocmai scoase din cuptor. Poţi profita din plin de grădinile și spațiile verzi ale orașului, începând cu Kongens Have și terminând cu Cimitirul Asisstens. Ciocnește apoi un pahar rece la malul râului și fă o plimbare pe podul Queen Louise.

 

Reykjavik, Islanda

În iulie, vremea din Islanda este o binecuvântare, temperatura ajunge până la 20 de grade, iar ploaia nu prea te mai deranjează. Nu sunt multe şanse să poţi vedea Luminile Nordice, însă vara aduce altă minune islandeză: soarele de la miezul nopții și zile aproape fără de sfârșit. Odată ajuns la Reykjavik, suie-te pe un feribot și vizitează insula Videy, un soi de comoară din inima orașului și un amestec incredibil de istorie, artă, cultură și frumuseți naturale. Ai putea chiar să economiseşti niște bani pe cazare și să iei la descoperit insula cu cortul în spinare. Așa ai toate șansele să găsești și să te scalzi în cât mai multe izvoare termale, să fotografiezi cascadele și să te bucuri de liniștea la care visai de mult.

 

Cuzco, Peru

Machu Picchu e unul dintre locurile pe care le incluzi negreșit când faci revizia celor mai memorabile momente din viață. O călătorie în Cuzco este, înainte de toate, o călătorie spirituală pentru că tradițiile și credințele incaşe încă inundă aerul, iar Machu Picchu este mai mult decât una dintre cele șapte minuni ale lumii. Celebru Inca Trail este un drum de cunoaștere și auto-cunoaștere, un traseu de pelerinaj al vechiului Imperiu Incaş plin de mister, simbolism, ruine antice și vârfuri de munte considerate sacre. Despre bucătăria peruană se spune că ar fi cea mai bună din America de Sud, iar despre localnici că sunt printre cei mai primitori și amabili latini. Şi odată ajuns in Peru, nu uita să vizitezi o altă zonă impresioantă: jungla Amazoniană.

 

Barcelona, Spania

Oricât de des ai merge în Barcelona, tot mai sunt locuri de văzut, mâncăruri de înfulecat, străzi de explorat și colțișoare de oraș unde te simţi ca şi cum ai fi prima persoană care le-a descoperit. Nu trebuie să ratezi operele lui Gaudi: Sagrada Familia, Casa Batlló, Casa La Pedrera sau Parcul Güell, locul unde marele arhitect și-a făcut de cap cu imaginația și cu natura, pe suprafața a 17 hectare. Poţi să o iei apoi la pas pe La Rambla, cu terase îmbietoare la fiecare pas, până ajungi în Cartierul Gotic. Apoi urmează Parc de la Ciudadella, Arcul de Triumf de la ieșire și-ți continui drumul până la Torre Agbar, a treia cea mai înaltă clădire a orașului.

 

Edinburgh, Scoția

Edinburgh este o destinație perfectă pentru luna iulie. Și nu doar pentru că, asemenea orașelor din nordul Europei, vremea este mai bună ca niciodată, dar mai ales pentru că festivalurile și cultura abundă aici în lunile de vară. Festivalul de Jazz & Blues, de exemplu, are loc între 12 și 21 iulie în acest an și aduce cele mai fine talente din toate colțurile de glob. Nu uita să-i dai de lucru şi camerei foto cu câteva ore sănătoase de plimbări pe străzile regale din Edinburgh.

 

Lisabona, Portugalia

Încearcă să ajungi în cât mai multe dintre punctele de belvedere ale Lisabonei („miradoururi”), dar nu te mustra prea tare dacă nu ajungi să le cunoști chiar pe toate. Orașul este pur și simplu situat pe coline și numai plimbatul dintr-un loc în altul și numai pe parcursul primei zile este suficient pentru o febră musculară ca la carte. Nopțile, petrece-le, când în Alfama (asistând la concerte înduioșătoare de muzică fado și mâncăruri care mai de care), când în Bairro Alto (luând străduțele și barurile la rând, întreținându-te cu angajații acestora și dedându-te oricărei conversații cu localnici și turiști, deopotrivă).

 

Cardiff, Țara Galilor

Capitala Țării Galilor este un loc unde castelele istorice găzduiesc peste 2000 de ani de istorie și conviețuiesc alături de viața de noapte și scena muzicală dintre cele mai contemporane. Castelul Cardiff este cea mai vizitată atracție din Țara Galilor. Dacă vizitezi oraşul la începutul lunii, trebuie sa mergi obligatoriu la Cardiff International Food & Drink Festival. Evenimentul are loc în inima Golfului Cardiff și pune pe masă brânzeturi produse la ferme, ciocolată handmade, băuturi alcoolice nemaigustate și priveliști incredibile de la malul apei.