Peisaj ce amintește de scenariile filmelor apocaliptice

Orașul verde de altădată a devenit un peisaj ce amintește de scenariile filmelor apocaliptice. Incendiul masiv, care a primit numele de „Dixie”, a lăsat în urma sa doar câțiva pereți din structura de rezistență, ruine fumegânde în locul caselor și uși care nu duc nicăieri.

Valul de foc a atins temperaturi infernale care au îndoit stâlpii de iluminat iar singurele structuri care au făcut față parțial sunt o benzinărie și ceva ce pare a fi fost o biserică.

În acest peisaj catastrofal, câțiva oameni se întorc la casele lor devastate, sperând că vor găsi ceva ce poate fi recuperat. Totuși, echipajele de poliție au rămas pregătite în caz de orice deoarece focul poate arde în continuare, sub dărâmături. Mai mult, pădurea fumegă încă pe kilometri întregi, în afara orașului ars din temelii.

Al treilea cel mai mare incendiu din istoria recentă a Californiei

Vineri, 6 august, incendiul denumit „Dixie” a devenit al treilea cel mai mare incendiu din istoria recentă a Californiei. Seceta prelungită, despre care oamenii de ştiinţă estimează că este legată de schimbările climatice, a făcut ca vestul SUA să fie deosebit de vulnerabil la aceste incendii devastatoare, conform informațiilor transmise de afp.com

Incendiul denumit„Dixie”, care a devastat săptămâna aceasta orăşelul Greenville, a devorat peste 170.000 de hectare de când a izbucnit la mijlocul lunii iulie. Astfel, Greenville a fost carbonizat din temelii până vineri. Peste 5.000 de pompieri au luptat cu incendiul uriaş, fumul gros produs de acesta fiind vizibil din spaţiu.

Dixie Fire aminteşte de Paradise Fire, din 2018, cel mai mortal incendiu din California din ultimii ani. Liniile electrice defectuoase care străbăteau oraşul Paradise au provocat respectivul incendiu, care a lăsat în urmă 86 de morţi. Furnizorul de energie Pacific Gas and Electric (PG&E), cea mai mare companie energetică din California, şi-a recunoscut vina.

Sursă foto: ABC News