Cătălina Gherasim este o tânără din localiatatea Pomârla, care după ce a  învățat meserie, a hotărât să riște și să își dechidă propria pizerie, la țară. După ce a accesat fonduri start-up, Cătălina a dăcis că a venit momentul să încerce să se adreseze unor consumatori care sunt mai degrabă obișnuiți să mănânce acasă. Cu toate acestea gogoșile, pizza, pâinea și covrigii făcuți de Cătălina au primit rapid aprecierea sătenilor, dar mai ales a copiilor. Astfel pizzeria și gogoșeria din Pomârla au devenit extrem de cunoscute printre săteni. 

Tânăra a avut succes și pentru  că nu face rabat la calitate și respectă întocmai rețeta.

‘Am lucrat în domeniul alimentaţiei publice, la un restaurant-pizzerie. Şi acolo am învăţat cum să prepar pizza, am văzut cam se ce cere. Mi s-a părut rentabil şi mi-aş fi dorit să am propria mea pizzerie. Dar atunci era doar un vis nebunesc, irealizabil,” a povestit Cătălina Gherasim, pentru adevărul.ro 

Înainte de a afla de existența acestui program pentru mici afaceri și de a primi o finanțare de 44.000 de euro, pentru amenajarea spațiului unde își desfășoară activitatea,  tânăra era nevoită să facă naveta de la Pomârla în municipiul Dorohoi, la aproximativ 20 de kilometri, pentru locul de muncă. 

Printre cei care au încurajat-o pe Cătălina, s-a numărat și primarul localității care susține antreprenoriatul în comună. 

„Este cu adevărat o poveste de succes. Să pleci de la zero şi să oferi şi locuri de muncă în comună este important. Aparent două locuri de muncă este puţin, dar pentru aceşti oameni înseamnă o nouă viaţă. Noi încurajăm antreprenoriatul aici, în comună, fiindcă este o cale de a ne dezvolta“, spune primarul comunei.  

De când și-a pus afacerea pe picioare, tânara a reușit să mai angajeze doi săteni: un băiat de 20 de ani și o femeie de 40 de ani. 

,,Pentru mine este o şansă nesperată aici la ţară. Mă simt atât de bucuros când mă salut cu lumea pe stradă şi mă întreabă: «Unde te duci?». Eu le răspund «La serviciu». Nu stau degeaba şi câştig un salariu cinstit“, spune unul dintre angajaţi. 

Deoarece este singura pizzerie și gogoșerie pe o rază de câțiva kilometrii, nu duce lipsă de clienți, iar pe lângă elevii de la Liceului Tehnologic „Anastasie Başotă“ și angajații Primărie şi Poliţie, dar şi alți oameni din comună se bucură de delicioasele produse, mai ales că, prețurile sunt accesibile.