Andreas Brehme, autorul golului victoriei pentru echipa de fotbal a Germaniei în finala Cupei Mondiale din 1990, a murit la vârsta de 63 de ani.

Fundașul stânga a marcat un penalty decisiv în minutul 85, când echipa lui Franz Beckenbauer a învins Argentina lui Diego Maradona cu 1-0 la Roma.

Bayern Munchen i-a adus un omagiu lui Andreas Brehme

Brehme a jucat de 86 de ori pentru Germania și a mai câștigat Bundesliga cu Kaiserslautern și Bayern Munchen, plus un titlu în Serie A cu Inter Milano înainte de a se retrage în 1998.

„FC Bayern este extrem de întristată de dispariția subită a lui Andreas Brehme. Transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor săi.

Andreas Brehme va fi pentru totdeauna în inimile noastre, ca un câștigător al Cupei Mondiale și, mai ales, ca o persoană foarte specială. El va face parte pentru totdeauna din familia FC Bayern. Odihnește-te în pace, Andi!”, au transmis reprezentanții echipei, potrivit Sky Sports.

Andreas Brehme, care a jucat mai ales ca fundaș stânga ofensiv, a fost o vedetă a fotbalului german în anii ’80 și ’90 și era cunoscut pentru că era un specialist al loviturilor de departajare.

El a marcat în semifinala Cupei Mondiale din 1990 împotriva Angliei, pe care Germania a câștigat-o la penalty-uri.

Fostul său club, Kaiserslautern, a declarat că „deplânge trecerea în neființă a lui Andreas Brehme. A îmbrăcat tricoul Diavolilor Roșii timp de 10 ani în total și a devenit campion al Germaniei și câștigător al Cupei Germaniei cu FCK”.

„În 1990, a trimis naționala Germaniei spre titlul de campioană mondială cu penalty-ul său și a devenit o legendă a fotbalului. Familia FCK este în doliu profund, iar gândurile noastre sunt alături de familia și prietenii lui Andi”, mai arată cei de la Kaiserslautern.

Andreas Brehme
SURSA FOTO: Instagram

Decesul său vine după ce luna trecută a murit Franz Beckenbauer

Dispariţia lui Andreas Brehme vine la o lună după decesul lui Franz Beckenbauer (7 ianuarie), antrenorul echipei naţionale la CM 1990. Federaţia germană de fotbal (DFB) a anunţa decesul legendei fotbalului german, la vârsta de 78 de ani, Franz Beckenbauer.

În vara anului trecut, Lothar Matthaeus anunţa că sănătatea legendarului fost fotbalist şi antrenor Franz Beckenbauer nu este una bună.

Beckenbauer a câştigat Cupa Mondială, atât ca jucător, în 1974, cât şi ca antrenor, în 1990, când Matthaeus era căpitanul echipei. El a fost căpitan al naţionalei RFG în anii 1970, selecţioner al Germaniei (1984-1990) şi fost director al clubului Bayern Munchen în anii ’90.

„Franz a spus întotdeauna că cel mai important lucru în viaţă este sănătatea. Nu o are (bună) în acest moment”, a spus atunci Matthaeus, la RTL.