A mai apărut un simptom al COVID! Alertă mare pentru toți cei care se confruntă cu ceea ce au dezvăluit specialiștii. Experții britanici de la University College London și Royal London Hospital au atras atenția că persoanele care s-au infectat cu noul virus pot acuza țiuit și zgomot în urechi și, pe termen lung, să-și piardă auzul.

Specialiștii au anunțat că aceste simptome au fost observate la pacienții cu Covid-19 și gripă. În opinia oamenilor de știință, problema impune o analiză temeinică, pentru că aceste tulburări de auz este important să fie depistate operativ.

În lucrarea lor, cercetătorii britanici au descris mai multe cazuri, inclusiv a unui bărbat de 45 de ani, infectat cu noul virus, internat inclusiv la terapie intensivă și care, la câteva săptămâni de la externare, a simțit, mai întâi un zgomot în urechea stângă, după care și-a pierdut brusc auzul. Până atunci, pacientul nu avusese probleme cu urechile.

Se precizează, de asemenea, că aceste simptome au fost semnalate și în alte țări, dar, probabil, au fost ignorate pentru că nu au prevalat în fața altor manifestări. Oricum, primul astfel de caz cu pierderea auzului a fost descris de medici încă din luna aprilie.

De altfel, specialiștii au mai descoperit că salvarea împotriva coronavirus vine de la pisici! În mod efectiv, neutralizează virusul! Cercetătorii spanioli au făcut o nouă descoperire uluitoare în lupta felinelor cu noul virus. Ei au descoperit ce le ajută pe pisici să nu dezvolte simptome din sfera SARS-COV-2.

n urma unor cercetări, oamenii de știință au descoperit anticorpi „extrem de eficienți” împotriva coronavirusului pe care pisicile îi dezvoltă în mod natural.

Potrivit CTV News Canada, două feline au oferit experțior noi perspective în ceea ce privește răspunsul pisicilor la noul virus. Felinele vin cu un răspuns imunitar puternic, lucru ce le ajută să nu dezvolte simptome din sfera SARS-COV-2. Pisicile sunt capabile să producă proprii anticorpi, care, în mod efectiv, neutralizează virusul