În urma unor cercetări, oamenii de știință au descoperit anticorpi „extrem de eficienți” împotriva coronavirusului pe care pisicile îi dezvoltă în mod natural.

Potrivit CTV News Canada, două feline au oferit experțior noi perspective în ceea ce privește răspunsul pisicilor la noul virus. Felinele vin cu un răspuns imunitar puternic, lucru ce le ajută să nu dezvolte simptome din sfera SARS-COV-2.

Pisicile sunt capabile să producă proprii anticorpi, care, în mod efectiv, neutralizează virusul

Ce animale se pot îmbolnăvi de coronavirus

Pisicile, câinii, hamsterii și chiar dihorii domestici sunt capabile să se îmbolnăvească de coronavirus. Ceea ce este încă un mister este modul în care răspund animalele la virus și mai ales dacă acestea transmit COVID-19 oamenilor. Studiul realizat pe cele două pisici arată că acestea au fost capabile să producă proprii anticorpi, care, în mod efectiv, au neutralizat virusul.

Descoperirea cercetătorilor se datorează lui Negrito, o pisică de patru ani care a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Și stăpânii au fost infectați cu SARS-COV-2. Negrito a avut probleme grave respiratorii, fiind prima felină din Spania care a fost diagnosticată cu virusul din China.

Așadar, Negrito a fost diagnosticat de medici cu cardiomiopatie hipertrofică, o afecțiune care nu a putut fi corelată infecției cu COVID-19. Pisica a fost eutanasiată. La necropsie s-a dovedit că animalul nu a avut simptome compatibile cu SARS-COV-2. Specialiștii au determinat prin testarea pisicii că în corpul lui Negrito exista o încărcătură virală extrem de mică. Testele serologice au fost desfășurate atât în cazul pisicii Negrito, cât și în cazul lui Whisky, o felină care locuia în aceeași locuință cu Negrito.

Experții au descoperit că ambele pisici au dezvoltat în mod natural anticorpi împotriva noului coronavirus. Mai mult, aceștia spun că felinele ar fi fost infectate în urma contactului cu stăpânii, care luaseră deja virusul.