Membrii Partidului Național Democrat (NPD) din Germania, de orientare extremă dreaptă, consideră că Germania nu are decât de suferit de pe urma apartanenței la zona euro, pe care o consideră o mare conspirație europeană și împotriva căreia au făcut un cont pe rețeaua de socializare Facebook, la care invită pe toți nemții să adere și să militeze public pentru reîntoarcerea la marcă.
Partidul, asimilat neo-nazismului german, intenționează ca manifestările împotriva euro să aibă loc și în spațiul real și să obțină și sprijinul altor partide. Astfel, pe data de 20 August va avea loc un meeting în fața Monumentului Luptei din Leipzig.
Britanicii: "Nemții trebuie să se întoarcă la marcă"
Cea mai bună opțiune pentru Germania la ora actuală este să se întoarcă la mărcile germane, moneda de dinainte de înființarea monedei euro, este de părere Nigel Farage, membru al Parlamentului European, fondatorul Partidului Independent din Marea Britanie.
"În Germania nu există nimeni la ora actuală care să se ridice în Parlamentul European și să lupte pentru democrație", a spus Farage, care a arătat că acum Germania are ocazia de a deveni din nou independentă. 
Nu este pentru prima dată când britanicii aruncă "fitile" privind trecerea Germaniei la marcă. 
Germania își pregătește exitul din zona euro, se arăta într-un material publicat de britanicii de la Daily Express, preluat de presa internaținală, care scria că Banca Centrală a Germaniei ar fi început să tipărească din nou mărci germane.

Guvernul britanic nu a ascuns faptul că pregătește scenarii pentru un eventual faliment al Greciei și al desființării monedei euro.
Adrian Vasilescu: "Germania va rămâne în euro pentru că nu are altă soartă în această lume"
"Germania nu este pe punctul de a părăsi euro pentru că spus aşa deschis pentru că, spune deschis, nu a înnebunit. Germania este încă cu scaun la cap şi atâta vreme cât va rămâne aşa, va rămâne în euro pentru că nu are altă soartă în această lume", a declarat consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu.