„Indagra, de la înființare și până în prezent, înregistrează recorduri anuale. De fiecare dată, mai mulți expozanți și suprafețe de expunere mai mari. În acest an, avem 740 de expozanți, care ocupă 46.130 de metri pătrați, cu jumătate de hectar mai mult decât anul trecut. În ceea ce privește sectorul agricol românesc, ne dorim să ajungem la produse cu valoare adăugată mare, vrem să pariem foarte mult pe procesare și vrem ca, în viitor, Indagra Food să depășească Indagra. Pentru asta însă, trebuie să existe un efort comun din partea tuturor instituțiilor implicate”, a declarat Mihai Daraban, preşedintele Camerele de Comerț și Industrie din România (CCIR), care, alături de Romexpo, organizează acest târg.

Manifestarea reunește peste 550 de companii din întreaga lume, dintre care peste 380 sunt din România. Gradul de internaționalizare a târgului este de 31%, în creștere față de ediția de anul trecut cu 11%. La Indagra 2018 sunt prezente 25 de țări cu tradiție în domeniul agricol, exportul și importul de produse și echipamente performante.

 

Prezent la deschidere, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dl. Petre Daea, a declarat că Indagra este “o secvență a reușitei în organizare, participare, nivel de prezentare, cu satisfacția aprecierii interne și internaționale. Platoul expozițional Romexpo, sub sigla Indagra, a găzduit, de-a lungul existenței sale, spațiul comunicării vizuale, în care producătorii de tehnică agricolă și nu numai și-au așezat interesul alături de fermieri, de investitori, venind în întâmpinarea cerințelor acestora. S-a creat astfel, posibilitatea alegerii și valorificării muncii depuse de industriași, chimiști, biologi și a tuturor acelora care au contribuit la dezvoltarea agriculturii și industriei alimentare românești”.

Organizatorii târgului estimează că vor avea peste 65.000 de vizitatori. Produsele, serviciile şi echipamentele expuse la INDAGRA pot fi cumpărate cu reduceri cuprinse între 10 și 50%.

 „Forța unor evenimente precum INDAGRA demonstrează că este pe deplin justificată încrederea în capacitățile întreprinzătorilor de a valorifica potențialul imens de care beneficiază România în agricultură. Sunt convins că, prin asemenea târguri și expoziții, România devine un hub regional important pentru sectorul agricol și pentru piața de profil. În ultima perioadă, sunt dezbătute intens, la nivel european, provocările viitorului în agricultură. Sunt vizate noi abordări – distribuirea mai echitabilă a plăților directe, ambiții mai mari legate de mediu și schimbările climatice, dar și preocupări esențiale pentru cercetare și inovare în agricultură”, a menţionat Cosmin Marinescu, consilier prezidențial în Departamentul Politici Economice și Sociale.

Târgul se desfăşoară între 31 octombrie şi 4 noiembrie în cadrul Romexpo. Programul de vizitare este cuprins între orele 9.00-19.00, iar duminică 4 noiembrie 9.00-16.00.