Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a vorbit, recent, pe Facebook, despre ultima „inițiativă” a politicienilor din România, „inițiativă” pe care acesta o numește cel mai mare furt din istoria țării. Este vorba de noul PNDL 3.  În postarea sa de pe Facebook, Claudiu Năsui explică cum va fi afectat bugetul statului și care vor fi efectele devastatoare ale acestei cauze.

„PNDL 3 este cel mai mare program de furt din istoria României până acum. E efectiv mai mare decât ultimele două PNDL-uri la un loc. A fost denumit „Anghel Saligny” ca o tactică de marketing politic pentru a albi puțin imaginea PNDL-ului. Din păcate, nu va face decât să i-o mânjească pe cea a lui Anghel Saligny.”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Ce este PNDL 3?

Fostul ministru al Economiei descrie acest program ca fiind unul de „cumpărare a loialității primarilor prin contracte la firme de partid din bani publici.” Claudiu Năsui este pesimist în legătură cu economia țării, aflată oricum deja în stare din criză din cauza pandemiei provocate de virusul Covid-19.

„Aceste contracte nu sunt decât începutul. Toate vor fi plătite din banii noștri.”, a spus fostul ministru al Economiei.

Din ce bani este creat fondul pentru programul PNDL 3?

Fondul programului PNDL 3, program lansat de Guvern, este creat din contribuția cetățenilor către stat.

„Bani pe care statul îi ia din munca noastră. Avem cele mai mari taxe pe munca pe salarii mici din Europa. Gonim românii din România și de pe piața muncii printr-o taxare aberantă.”, a mai zis Claudiu Năsui.

Câte firme sunt incluse în PNDL 3?

Până în momentul de față, 10 firme beneficiază de programul PNDL 3. Scandalos este faptul că printre acestea se numără și companii cu 0 angajați. Claudiu Năsui a reușit să depisteze peste 200 de contracte încheiate, prin atribuire direct, cu programul PNDL 3.

„Am depistat deja nu mai puțin de 267 de contracte pentru „consultanță” pentru PNDL 3. Toate contractele sunt fără licitație prin atribuire directă. Toate de la vechi firme de partid abonate la contracte cu statul. Vedeți aici câte contracte au aceste firme din totalul de până acum din PNDL 3 și câte au în total cu statul. Atenție, toate fără licitație. Jumătate din toată suma care s-a luat până acum pentru „consultanță” pe PNDL 3 este luată de 10 firme.”, a scris acesta.

„Să ne uităm mai atent la ele. Una dintre ele a obținut peste 1.000 de contracte cu statul. Ați citit bine, peste o mie de contracte cu statul. Altele apar cu puțini sau chiar zero angajați. Zero angajați, dar cu mare succes în afacerile cu statul.”, a mai adăugat Claudiu Năsui.

Persoanele care doresc să susțină reforma economică pentru România, care prevede eliminarea taxelor pe salariul minim, pot accesa link-ul următor: (https://bit.ly/2pd9M8y).