Cristian Bușoi amintește, pe pagina sa de Facebook, că, în 2014, Klaus Iohannis a acceptat să fie candidatul PNL și a câștigat președinția într-un moment extrem de important pentru România. Președintele a salvat atunci dreapta, a salvat România, exact într-un moment în care PSD forța toate limitele democrației, refuza dreptul românilor la vot și începuse asaltul asupra Justiției, susține liderul PNL.

„A urmat un parteneriat extrem de important între PNL și președintele Klaus Iohannis. Lucrurile bune s-au văzut, rezultatele au început să apară. Am reușit împreună să câștigăm alegerile europarlamentare, am reușit să câștigăm prezidențialele și să ducem Partidul Național Liberal la guvernare. Klaus Iohannis a fost ultimul bastion în fața PSD, atunci când social-democrații voiau să introducă OUG 13. Președintele împreună cu cetățenii României și cu PNL au oprit derapajele. A urmat perioada de pandemie, când Klaus Iohannis și-a asumat rol de paratrăsnet pentru Guvernul Orban și a gestionat criza, negociind pentru țară atât aducerea vaccinurilor necesare sănătății oamenilor, cât și măsuri care să aibă rol de centură de salvare.
Pentru orice liberal, este foarte limpede că sprijinul președintelui Klaus Iohannis a fost esențial”, a notat Cristian Bușoi.

El a spus că este dezamăgitor modul în care Ludovic Orban a ales să se poziționeze față de președinte. În opinia lui Bușoi, este păcat că Ludovic Orban a ales să cadă pradă orgoliului și să facă astfel de declarații, să spună că nu îi datorăm nimic.

„Ludovic Orban ar trebui să fie primul care să recunoască faptul că îi datorează cel mai mult președintelui, dacă ar fi obiectiv, atât pentru victoriile din alegeri, pentru perioada când a fost premier, cât și pentru faptul că PNL este acum la guvernare. Declarațiile sale sunt dezonorante.

Sunt sigur că PNL va continua parteneriatul de succes cu președintele Klaus Iohannis. După acest Congres din 25 septembrie, avem obligația să întărim parteneriatul cu președintele Iohannis pentru ca împreună să punem în aplicare programul de guvernare, să facem reformele necesare, pentru a obține banii europeni atât de necesari modernizării României.

Cheia succesului rămâne la noi, iar aceasta este una singură: colaborarea între Președintele României, Klaus Iohannis, și PNL”, a punctat Cristian Bușoi.