Cum poate fi soluționată actuala criză politică? Ludovic Orban: Există câteva soluții

Aflat la Constanța, fostul prim ministru Ludovic Orban a precizat, într-o declarație de presă, că există trei variante pentru rezolvarea crizei politice. Acesta este de părere că premierul Florin Cîțu fie rămâne ”agăţat de sprijinul PSD”, fie demisionează sau o să treacă moțiunea de cenzură împotriva actualului Guvern.

„Există câteva soluţii: să rămână agăţat de sprijinul PSD, agăţat în cuiul de la sediul PSD, să demisioneze sau să treacă o moţiune de cenzură împotriva Guvernul Cîţu. Astea sunt cele trei variante mari de soluţionare a crizei politice şi guvernamentale cu care se confruntă România astăzi, care o să aibă efect şi asupra aprobării PNRR, din păcate”, a declarat joi, Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

Despre decizia miniștrilor USR-PLUS de a demisiona

Liderul liberalilor a vorbit și despre decizia miniștrilor USR-PLUS de a demisiona, subliniind că decizia lor este o poziție politică determinată de deciziile premierului, decizii care au încălcat acordul coaliției.

„Este o poziţie politică determinată de decizii care au fost luate de premier care pur şi simplu au încălcat acordul de coaliţie, mai ales actul adiţional pe care l-am semnat după prima demitere şi care a prevăzut o procedură foarte uşoară de revocare a miniştrilor şi care în mod evident a pus USR PLUS la zid în situaţia în care dacă nu avea nicio reacţie înseamna că ei acceptă orice fel de decizie a premierului chiar dacă decizia premierului este în afara acordului de coaliţie”, a explicat Ludovic Orban.

Sursa foto: Facebook PNL Bihor