Cristian Bușoi a făcut un apel către medicii români de pretutindeni să se vaccineze voluntar. El a amintit de  discursul lui Emmanuel Macron, care a subliniat că, din 15 septembrie, vor fi efectuate controale și vor fi aplicate sancțiuni pentru personalul medical care nu a fost imunizat.

„Ieri, Franța a raportat 1.260 de noi cazuri de coronavirus, după ce rata vaccinării a încetinit: de la o medie de peste 400.000 de injecții pe zi la sfârșitul lunii mai, la aproximativ 165.000 de injecții pe zi, în prezent.

Tot aseară, și Grecia a anunțat că imunizarea obligatorie a personalului medical este prognozată începând cu 1 septembrie și a decis deja vaccinarea obligatorie pentru personalul care lucrează în căminele de bătrâni. Guvernul elen a subliniat că aceste măsuri au drept scop reducerea ritmului de creştere a numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate în mai multe regiuni ale ţării, inclusiv în insulele frecventate de turiști.

Deciziile Franței și Greciei se alătură celei a Italiei, care a impus recent vaccinarea obligatorie împotriva noului coronavirus pentru angajații din Sănătate, dar și pentru farmaciști. Cei care refuză imunizarea riscă suspendarea de la locul de muncă sau o reducere a salariului”, a punctat Bușoi, pe pagina sa de Facebook.

Bușoi: Fac apel la medicii români să nu cadă pradă mesajelor toxice

Potrivit acestuia, în România, doar 44% din cadrele medicale s-au vaccinat împotriva COVID-19, ceea ce ne situează în media europeană, dar ne arată cât suntem de vulnerabili.

„Variantele noi ale COVID-19 lovesc cu putere peste tot în lume, fără să ocolească România. Cadrele medicale au fost și sunt, în continuare, în prima linie de luptă împotriva virusului. De starea lor bună de sănătate, de profesionalismul și dăruirea lor, depinde viața celor care trec prin această boală, care, am văzut cu toții, ucide.

Fac un apel la medicii români de pretutindeni să nu cadă pradă mesajelor toxice, care inoculează frica și să se imunizeze voluntar. Să nu ajungem în situația în care să ne trebuiască o lege care să impună vaccinarea. Suntem toți pentru unul și unul pentru toți în această luptă. Iar vaccinurile care sunt disponibile, astăzi, în România, au trecut prin cele mai severe procese de evaluare. Rezultatele au arătat clar că ele sunt eficiente și sigure”, a conchis Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European.